Luna trece prin diferite faze in timpul ciclului sau lunar de aproximativ 29,5 zile. Fazele Lunii sunt diferitele forme în care apare Luna văzută de un observator de pe Pământ.
Luna are opt faze importante: Luna Nouă, Luna Plină, Primul Pătrar, Primul Pătrara, Ultimul Pătrar, Ultima Pătrara, Primul si Ultimul sfert.
Când avem lună Nouă și Lună Plină în februarie 2024?
Fazele Lunii au avut multe semnificații si interpretări în cultura umană de-a lungul istoriei. Luna Noua este asociată cu începuturile si cu puterea de a o lua de la capăt, in timp ce Lunile Pline sunt asociate cu plinătatea si cu vârful puterii. Fazele Lunii din februarie 2024 sunt:
Ultimul sfert de lună: 2 februarie
Luna Noua: 9 februarie
Primul sfert de lună: 16 februarie
Lună plină: 24 februarie
Luna Plină apare atunci când Pământul se află între Soare și Lună. Această aliniere unică permite ca întreaga parte a Lunii care este îndreptată către noi să strălucească în bătaia Soarelui. Luna Nouă atunci când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Acest fenomen are loc la șapte zile după Ultimul Pătrar.
Specialiștii anunță că luna februarie 2024 va aduce două fenomene astronomice importante: Luna Plină în Fecioară și Luna Nouă, care va intra în Vărsător, fiind de asemenea și o Superlună. Luna Plină pentru februarie 2024 va avea loc mai târziu în lună, mai exact sâmbătă, 24 februarie. Luna Nouă își va face apariția la începutul lunii, vineri, 9 februarie.
O Superlună apare atunci când o Lună Plină sau Nouă se află în apropierea perigeului sau a punctului său cel mai apropiat de Pământ pe orbita sa. Următoarea Superlună va fi pe 9 februarie. Pentru că este o Lună Nouă, nu o Lună Plină, discul lunar nu va fi iluminat, ceea ce va face practic imposibil de văzut cu ochiul liber.
Luna Plină februarie 2024. De ce este numită și „Luna Plină de zăpadă”?
Luna Plină din februarie mai este cunoscută drept „Luna Plină de zăpadă”, deoarece este cea mai înzăpezita lună din Statele Unite. Acest fenomen a fost numit așa după felul în care copacii crăpau în frig sau după cum oamenii trebuiau să stea umăr la umăr în jurul focului pentru căldură. Celții au numit-o „Luna de gheață”, fiind cea mai friguroasă lună a anului.
„Luna plină de zăpadă” este de obicei prima lună plină a anului, potrivit calendarului lunar. Din acest motiv, culturile care urmează calendarul lunar, în special culturile din Asia de Est, tind să asocieze această Lună Plină cu noi începuturi. Chinezii antici, de exemplu, au numit-o „Luna în devenire”, relatează moongiant.com.