Valentine’s Day este sărbătorită în tot mai multe zone de pe glob. Ziua Îndrăgostiților, așa cum mai este cunoscută ziua Sfântului Valentin, este sărbătorită în fiecare an la data de 14 februarie, zi care în 2024 cade într-o miercuri.

Cu această ocazie, îndrăgostiții încearcă să își arate iubirea față de persoana specială din viața lor prin cadouri, surprize sau chiar și prin simple mesaje de iubire.

Superstiții și obiceiuri de Valentine’s Day din toată lumea

Valentine’s Day este sărbătorită la nivel mondial, astfel că multe dintre superstițiile care se leagă de această sărbătoare sunt cunoscute la nivel internațional.

Se spune că cei care vor să aibă parte de noroc, abundență și stabilitate financiară pe parcursul anului trebuie să mănânce varză în ziua de Sfântul Valentin. Pe de altă parte, cei care vor să se asigure că au noroc la capitolul fertilitate trebuie să mănânce rodie pe 14 februarie.

Nu sunt singurele fructe și legume de care se leagă superstiții cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. Un obicei vechi spune că cei care vor să afle câți copii vor avea pot să taie un măr în două și să numere semințele din interior, care simbolizează numărul pruncilor.

Există câteva legende care se leagă și de florile pe care îndrăgostiții le oferă de Valentine’s Day, mai exact de culoarea acestora.

Se spune că florile albe simbolizează prietenia, cele roz simpatia, cele albe puritatea, iar florile roșii, cele care sunt oferite cel mai des cu ocazia acestei sărbători, sunt un simbol al iubirii și a pasiunii.

În lume există și multe obiceiuri pe care în special fetele le fac în preajma acestei sărbători. De exemplu, în Vietnam, cuplurile celebrează Ziua Îndrăgostiților îmbrăcând ținute asemănătoare, compuse din haine care au aceleași culori.

Citește și: Horoscop pentru februarie 2024: Zodiile care se bucură de o lună de vis și traversează o perioadă minunată

În Italia, fetele obișnuiesc să meargă direct la fereastră în ziua Sfântului Valentin. Se spune că primul bărbat pe care îl văd pe stradă o să le devină soț până la finalul anului. Alte variante ale acestei superstiții spune că nu este vorba de acea persoană, ci de una care arată asemănător și are aceleași trăsături.

În Estonia, persoanele singure care își doresc o relație au la dispoziție Autobuzul Dragostei, unde au șansa de a-și întâlni sufletul pereche. Pe de altă parte, o superstiție din Franța era mult mai directă și juca rolul lui Cupidon. Se spune că tinerii singuri se duceau în fața casei persoanei de care erau îndrăgostiți și o strigau. Dacă erau respinși, aceștia reveneau a doua zi în fața locuinței și ardeau poze cu persoana în cauză.

Totuși, din diferite motive, pe parcursul timpului acest obicei a fost strict interzis.

În Germania, fetele care vor să își viseze ursitul plantează mai multe cepe într-un ghiveci. Pe fiecare ceapă se pune un bilet cu numele unui băiat. Biletul care se află pe ceapa care răsare prima se spune că poartă numele sufletului pereche a tinerei în cauză.

La nivel mondial, un simbol al Zilei Îndrăgostiților este ciocolata, care este oferită în general de bărbați partenerelor lor. În Coreea de Sud însă, tradiția cere complet altceva. Femeile sunt cele care le oferă ciocolată iubiților lor, în timp ce aceștia trebuie să le ofere orice altceva partenerelor, în afară de ciocolată.