Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Valentine’s Day, este una dintre cele mai importante zile din an pentru cuplurile îndrăgostite, care vor să se bucure din plin de dragoste în momentul plin de iubire al anului.

Valentine’s Day este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie, dată care în 2024 cade într-o zi de miercuri. Inițial, Ziua Îndrăgostiților, care își are originea în creștinism, era o zi în care era celebrat Valentin, un sfânt martir care a luptat și a murit pentru credința sa.

Pe parcursul timpului, această zi a intrat în folclor la nivel internațional, fiind cunoscută mai mult drept o sărbătoare a iubirii.

Cele mai frumoase destinații din Europa pentru o escapadă de Sfântul Valentin

De Ziua Îndrăgostiților, multe cupluri fac în așa fel încât să petreacă cât mai mult timp împreună, pentru a se bucura de iubirea lor și de clipele frumoase.

Ei bine, unii îndrăgostiți își doresc să facă ceva mai special de Ziua Iubirii, așa că vor să aibă parte de momente frumoase într-o destinație deosebită, de vacanță.

Budapesta

Cei care vor să evadeze puțin din rutina de zi cu zi și să se bucure de un city break romantic pot să dea o fugă la Budapesta, un oraș care poate fi vizitat pe tot parcursul anului și unde îndrăgostiții au șansa de a-și crea cele mai frumoase amintiri.

Paris

Cunoscut drept orașul iubirii, a luminilor și al îndrăgostiților, Parisul este unul dintre cele mai căutate locuri din lume în perioada în care este celebrată Ziua Îndrăgostiților.

Cei care merg la Paris în luna februarie trebuie să viziteze Turnul Eiffel, un adevărat simbol al dragostei și al fericirii. Obiectivul turistic poate să le ofere o priveliște cu adevărat unică asupra Parisului, pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând.

Pe lista îndrăgostiților trebuie să ajungă și grădinile Trocadero, unde cuplurile se pot bucura de una dintre cele mai romantice plimbări din viața lor, în timp ce vor afla informații prețioase de la ghidul care le va împărtășii cele mai picante și puțin cunoscute povești de iubire din Orașul Luminilor.

Roma

De Valentine’s Day, Roma devine unul dintre cele mai decorate orașe, special pentru îndrăgostiții care aleg să celebreze aici povestea lor de iubire.

Cuplurile care ajung în orașul italian trebuie să treacă, printre altele, și pe la Observatorul Astronomic, care le oferă vizitatorilor o experiență unică.

Obiceiuri și superstiții de Valentine’s Day 2024

Precum majoritatea sărbătorilor extrem de populare la nivel mondial, și Valentine’s Day este înconjurată de mai multe superstiții, obiceiuri și tradiții.

Un obicei care a apărut în jurul anilor 1700 spune că fetele presărau câteva frunze de dafin pe pernă în noaptea de dinaintea Zilei Îndrăgostiților.

Dacă îl rugau pe Valentin să le arate care este ursitul lor, tinerele aveau să viseze chipul acestuia.

O altă superstiție spune că dacă unei fete singure îi trece pe deasupra capului o vrabie de Ziua Îndrăgostiților, atunci va avea o relație lungă sau chiar se va mărita cu un bărbat sărac. În schimb, un sticlete anunță bogăție și abundență.

Există mai multe obiceiuri legate de Ziua Iubirii care au în centru merele. Se spune că dacă o persoană vrea să afle numele sufletului pereche trebuie să ia un măr și să se gândească la numele unor posibili pretendenți, moment în care se învârte codița mărului. Numele în dreptul căruia se rupe codița este cel ales de destin.

O altă superstiție legată de mere spune că cine taie acest fruct pe jumătate de Ziua Îndrăgostiților și numără cu atenție semințele din interiorul său va afla numărul de copii pe care îi va avea.

Și varza are un rol special de Valentine’s Day. Un alt obicei spune că cei care mănâncă această legumă pe 14 februarie vor avea parte de bogăție, abundență și stabilitate financiară. Pe de altă parte, îndrăgostiții care mănâncă rodie la această dată vor avea parte de fertilitate.