Este iarnă, dar în această perioadă foarte mulți își rezervă vacanța de vară. Trebuie să știți că Grecia, una dintre cele mai populare destinații introduce de anul acesta o taxă nouă, care nu este deloc de neglijat. Reporterul Adrian Jătăreanu a venit cu detalii în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: VIDEO Val de aer polar peste Europa! În Italia, doi oameni au fost uciși de o avalanșă

„Turiștii care vor petrece o săptămână cel puțin în Grecia vor plăti cu 10 până la 70 de euro mai mult și am să vă explic de ce se întâmplă acest lucru. Guvernul din Republica Elenă a dat o nouă taxă, care se numește taxa de reziliență climatică, ce va intra în vigoare din luna martie și se va aplica până în luna octombrie și va trebui plătită de absolut toți turiștii care se vor caza într-o unitate de cazare din Grecia.

Practic, la hotelurile de unu și două stele turiștii vor plăti în plus 1,50 de euro pe noapte, la hotelurile de trei stele această taxă va fi de 3 euro pe noapte, la patru stele taxa va fi de șapte euro pe noapte, iar turiștii care vor petrece vacanța la hotelurile de cinci stele vor plăti 10 euro în plus pentru fiecare noapte de cazare.

Practic, această taxă va aduce la bugetul de stat al Greciei în jur de 300 de milioane de euro, spun autoritățile, iar banii vor fi folosiți

pentru a reface zonele distruse de incendiile și inundațiile care au lovit Grecia anul trecut și foarte important trebuie să știți că această taxă nu se va regăsi în prețurile pachetelor agențiilor de turism și va trebui plătită de fiecare turist în parte atunci când se cazează”, a declarat reporterul.