Ianuarie aduce cele mai mici prețuri la biletele de avion. În această lună, costurile zborurilor scad la mai mult de jumătate din tariful obișnuit. În aceste condiții, mulți preferă să meargă acum în vacanță, mai degrabă decât la vară. Un flux continuu este în ianuarie pe Aeroportul din Otopeni. Cele mai ieftine bilete de avion din an aduc noi vacanțe. Alții se pot declara și mai norocoși pentru că a prins oferte de nerefuzată tocmai în destinații exotice.

Citește și: Taxa de climă scumpește vacanțele în Grecia! Cât vor plăti românii pe o noapte de cazare?

„În Abu Dhabi, asta e prima destinație. De acolo în Maldive, 700 de euro dus-întors de cuplu”, a declarat un român. Există și o explicație pentru care prețul biletelor de avion este atât de mic în această perioadă.

„Luna ianuarie este o lună în care facem mai multe planuri și mai puține călătorii așa că companiile aeriene vin în întâmpinarea celor care planifică cu niște oferte foarte bune. Sunt prețuri organic mai mici cu până la 60% pentru perioada următoare până în timpul sezonului de vară”, a declarat Claudia Tocilă, director marketing agenție online de turism.

Țările în care zbori cel mai ieftin în luna ianuarie! Prețurile încep de la 75 de lei 

Spre exemplu, tarife mici se găsesc pentru Franța, Italia sau Grecia. Un dus sau un întors pentru Paris, Veneția sau Salonic costă doar 75 de lei. Prețurile mici nu aduc întotdeauna și cele mai bune condiții de zbor, avertizează consultanții în turism.

„De obicei, la un tarif minimal de 30-40-50 de euro nu avem inclus niciun bagaj. Fiecare bagaj în plus în funcție de greutate poate costa.

Există și o taxă de rezervare. Dacă pasagerii aleg cel mai mic tarif este posibil să, mai ales la companiile low cost, să nu își mai poată schimba data plecării, dacă se întâmplă ceva”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism. Dacă în anii trecuți, biletele de avion s-au scumpit considerabil, anul acesta este estimată o creștere de 7%.