Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt celebrați la data de 21 mai 2024. Iată câteva idei de felicitări pe care să le transmiți persoanelor care își sărbătoresc ziua onomastică!
Felicitări de Sfinții Constantin și Elena
- La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena! Să ai parte de sănătate, fericire și bucurii alături de cei dragi!
- De ziua numelui tău, îți doresc un ocean de sănătate, un munte de noroc și un cer senin plin de fericire. La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena!
- La mulți ani cu ocazia zilei tale onomastice! Fie ca Sfinții Constantin și Elena să te binecuvânteze cu tot ce e mai bun și mai frumos în viață.
- Cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, îți doresc să ai parte de liniște sufletească, sănătate și multă dragoste. La mulți ani!
- La mulți ani de ziua numelui tău! Fie ca Sfinții Constantin și Elena să-ți lumineze calea și să-ți aducă pace și bucurie în suflet.
- În această zi specială, îți doresc să ai parte de momente frumoase alături de cei dragi și să te bucuri de fiecare clipă. La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena!
- Sfinții Constantin și Elena să te ocrotească și să-ți îndeplinească toate dorințele! La mulți ani cu sănătate și bucurii!
- De ziua onomastică, îți trimit cele mai bune gânduri și urări de bine. Fie ca Sfinții Constantin și Elena să-ți aducă noroc și fericire. La mulți ani!
- La mulți ani cu ocazia Sfinților Constantin și Elena! Să ai parte de sănătate, împliniri și multă iubire în viață.
- Îți doresc ca ziua Sfinților Constantin și Elena să fie plină de zâmbete, fericire și bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!
Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena
În ziua de 21 mai, când sunt prăznuiți Sfinții Împărați Constantin și Elena
, în calendarul popular se regăsește o sărbătoare dedicată păsărilor de pădure, numită Constandinu Puilor sau Constantin Graur.
Se crede că în această zi, păsările își învață puii să zboare.Având în vedere că o nouă generație de păsări amenință recoltele, era interzis să se muncească în această zi. Se credea că, odihnindu-se de la muncile câmpului, recoltele vor fi protejate de păsări.
Ziua de Constandinu Puilor marca ultima zi în care se mai puteau semăna porumbul, ovăzul și meiul. În popor, se spunea că tot ce se seamănă după această zi, se usucă.
De asemenea, este ziua în care păstorii decid cine va fi baci, unde se vor înființa stânele și pe cine vor angaja să le păzească turmele pe timpul pășunatului.
Pentru a se apăra de forțele malefice, țăranii stăteau în jurul unui foc.
Sursă: crestinortodox.ro