Sfinții Constantin și Elena se celebrează an de an la data de 21 mai. Vezi câteva idei de mesaje pe care să le transmiți celor ce poartă numele Împăraților Constantin și Elena.

Sfinții Constantin și Elena se sărbătoresc pe 21 mai

Sfinții Constantin și Elena sunt prăznuiți an de an la data de 21 mai. Împărații sunt cunoscuți drept ce care au dat libertate creștinismului.

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt considerați unii dintre cei mai iubiți sfinți de către români, motiv pentru care aproximativ 1.850.000 de persoane din țară poartă numele lor.

Citește și: Pe ce dată se sărbătoresc Sfinții Împărați Constantin și Elena în 2024?

Sfântul Constantin a fost fiul Împăratului Constantius Chlorus si al Elenei, iar după moartea tatălui său a fost proclamat împărat.

În anul 313 a dat un decret prin care a oprit prigonirea creștinilor și prin acest fel, creștinismul a devenit o religie permisă în imperiu.

Împărăteasa Elena, mama Împăratului Constantin a fost cea care a descoperit pe Dealul Golgotei crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena

  • Cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena îți urez o zi de nume minunată alături de cele mai importante persoane din jurul tău. La mulți ani binecuvântați!
  • De ziua celebrării Sfinților Împărați Constantin și Elena îți urez multă sănătate, liniște sufletească și pace. La mulți ani de ziua numelui!
  • La mulți ani fericiți de ziua numelui tău! Fie ca Sfinții Împărați Constantin și Elena să îți călăuzească drumul cu multă lumină.
  • Sfinții Împărați Constantin și Elena să fie alături de tine în tot parcursul vieții tale. La mulți ani cu sănătate și fericire!
  • La mulți ani de ziua numelui! Sfinții Împărați Constantin și Elena să te protejeze de toate relele și să îți fie alături atât la bine, cât și la greu.
  • Purtând numele Sfinților Împărați Constantin și Elena ai parte de protecție divină, multă pace și liniște sufletească. La mulți ani binecuvântați!

Citește și: Cele mai frumoase obiceiuri și tradiții de la nunțile din România

  • Cu ocazia acestei zile importante, fie ca numele tău de sfânt să te protejeze și să te conducă pe drumul cel corect. La mulți ani cu multe împliniri!
  • Cu ocazia zilei tale onomastice, vreau să îți transmit cele mai sincere urări și felicitări. Sfinții Constantin și Elena să te vegheze și să te ajute la orice pas.
  • Îți doresc ca în ziua numelui tău toate dorințele să ți se îndeplinească și să simți doar fericire și împlinire. La mulți ani cu ocazia onomasticii de Sfinții Împărați Constantin și Elena!
  • Cu ocazia aniversării tale, îți doresc multă binecuvântare și fericire! Fie ca toate dorințele să ți se îndeplinească și norocul să fie de partea ta. La mulți ani!

Sursă: crestinortodox.ro