Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost găsit nevinovat în procesul în care era acuzat de ucidere din culpă în urma accidentului rutier din 2015 în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața. 

Citește și: Familia lui Barack Obama trece prin momente grele! Bucătarul fostului președinte a murit la 45 de ani: „Inimile ne sunt frânte”

„Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București în dosarul în care era anchetat pentru uciderea din culpă

a polițistului Bogdan Gigină magistrații au decis că fapta pe care Gabriel Oprea ar fi comis-o nu există în Codul Penal. Vă reamintesc faptul că în anul 2015, Gabriel Oprea se deplasa pe șoseaua Știrbei Vodă însoțit de un dispozitiv format din mai mulți polițiști rutieri. În fruntea acestui dispozitiv era Bogdan Gigină, care mergea pe o motocicletă și era cel care ar fi trebuit să deschidă drumul pentru coloana oficială.
Pe atunci el s-a deplasat cu o viteză de 84 de kilometri la oră, în condiții de vizibilitate redusă din această cauză și pentru că drumul era alunecos, Bogdan Gigină nu a observat o groapă care era chiar în mijlocul șoselei și a căzut în ea. Din nefericire, rănile sale au fost incompatibile cu viața. 

Pe atunci, procurorii de la Direcția Națională Anticorupție l-au acuzat pe Gabriel Oprea că s-ar face vinovat de moartea polițistului, în primul rând pentru că nu ar fi avut voie să beneficieze de un astfel de

dispozitiv, care să îl însoțească și în al doilea rând pentru că l-ar fi presat pe Bogdan Gigină să meargă cu viteză pentru a ajunge mai repede la destinația dorită. Din nefericire pentru familia polițistului, judecătorii au decis că Gabriel Oprea nu este vinovat în niciun fel și nu trebuie să plătească nicio daună morală. În schimb, administratorul firmei care se ocupa de lucrările de pe Șoseaua Știrbei Vodă la acea vreme a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare și trebuie să plătească către familia lui Bogdan Gigină o 150.000
de euro și 50.000 de lei daune morale”
, a declarat Claudia Costandiș, reporter NEWSTIME.

Cum a reacționat mama polițistului Bogdan Gingină, după ce Gabriel Oprea a fost găsit nevinovat

Carmen Gigină, mama lui Bogdan Gigină, a reacționat pe pagina sa de Facebook după ce Gabriela Oprea a fost găsit nevinovat. Femeia este revoltată de acest deznodământ, care a venit a venit la 8 ani de la accident, și este de părere că vinovații pentru moartea fiului ei se „bucură” de libertate. 

„....se poate numi dreptate? un om a fost omorât.. criminalii se bucură de libertate și de viață. Rușineeeee.....!!!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de Facebook.