Gestul

emoționant pe care l-a făcut un șofer român a uimit pe toată lumea. Nikolas Răducu Iorga este un șofer de TIR din România care a dat dovadă de curaj atunci când a fost nevoie de el.

Bărbatul a salvat viața unui alt șofer de autotren în momentul în care ambii circulau pe autostrada A30 din Germania.

Gestul emoționant pe care l-a făcut un șofer român a uimit pe toată lumea. Omul nu s-a dat înapoi și a salvat un alt conducător auto: „Ieșea fum de sub cabină, țipam la el sa se trezească”

Toată situația s-a petrecut zilele trecute pe autostrada A30 din Germania. În acel moment, Răducu se afla în cursă și circula regulamentar, când a văzut că un alt conducător auto avea mari probleme.

Românul a văzut cum șoferul din fața lui, un bărbat de naționalitate germană, a încercat să depășească un slovac, însă manevra nu a fost una reușită iar între cele două camioane s-a produs o coliziune.

Citește și: Manelist imobilizat de Poliție, moarte subită

„Mergeam Spre Ulm, mă duceam spre garaj, veneam dinspre Bad Salgau pe 30, care e autostradă acum. Un coleg neamț, cel pe care l-am scos, dădea să depășească pe un slovac cred că era, eu fiind mult în spatele lor. Și deodată îl văd că îi intră în spatele stânga lu’ colegul slovac de i-a rupt toată prelata și ii acroșează și cabina, după care părăsește autostrada și se oprește în copacii ăia cu pământ de pe

margine”, a povestit Nikolas Răducu Iorga, pe o pagină de Facebook.

Fără să ezite, românul a sărit în ajutorul șoferului german: „L-am pansat cât de cât, i-am dat o sticlă de apă și apoi m-am urcat în camion și am plecat”

Când a văzut că cealaltă persoană avea nevoie de ajutor, tânărul conducător auto a oprit vehiculul, i-a acordat ajutor germanului și a avut grijă ca echipajele medicale să ajungă la locul accidentului.

„În momentul ăla am încetinit și am dat drumul la avarii, ca să opresc traficul din spate, mă dau și pe banda doi, că erau doar două benzi. L-am văzut pe slovac că a coborât și fugea spre cabina la neamț, iar eu trecând pe lângă el și văzând că își ținea mâna pe geam și sânge, am zis că gata tre’ să opresc indiferent ce ar fi. Acum ajuns la cabina colegului neamț, ii ieșea și fum de sub cabină, țipam la el sa se trezească, eu în mintea mea în acel moment credeam că doarme. Slovacul nu a avut curaj să se apropie, stătea pe margine blocat. Până la urmă, am zis ce o fi o fi, i-am deschis ușa la cabină, trag de el să se trezească, îi dau o palmă și se trezește omul.

Citește și: Denise Rifai, mărturisiri despre viața amoroasă. Prezentatoarea TV a dezvăluit care este lucrul pe care nu l-ar accepta niciodată într-o relație: „Există o limită”

Acum îi zic să stea liniștit, în timp ce sunam la 112, dar am uitat efectiv orice limbă. S-a mai oprit un domn cu o dubă, i-am aruncat telefonul lui să vorbească cu autoritățile și l-am dat jos pe om, conștient slavă Domnului. Am cerut tot lu’ ăla care vorbea la telefonul meu să îmi aducă o trusă de prim ajutor, și am început să îi pun comprese la om la mână și la cap că se tăiase tot de cioburile din parbriz. S-au oprit mai mulți apoi, după ce l-am pansat cât de cât, i-am dat o sticlă de apă și apoi m-am urcat în camion și am plecat. N-am stat să zic la nimeni cum ma cheamă și cine îs. Eram băiatul cu tandem de la DHL”, a mai povestit șoferul.