Monstrul care și-a sechestrat și molestat fiica în subsolul casei timp de 24 de ani este la un pas de eliberare. Presa din Austria vuiește că torționarul a fost văzut deja în libertate la cafenelele din jurul închisorii. În timp ce avocata sa susține că acesta nu mai prezintă niciun pericol. Monstrul cu chip de om, Josef Fritzl, a fost văzut conform presei din Austria în libertate, la cafenelele din jurul închisorii, în pregătirea eliberării sale.

Torționarul care a oripilat o planetă întreagă a primit dreptul de a părăsi unitatea de înaltă securitate în care era închis, în urma unei hotărâri judecătorești, iar acestea sunt primele fotografii cu Fritz în afara închisorii pentru prima dată, după 15 ani.

Citește și: Și-a ucis soția cu sânge rece, după care l-a sunat pe tatăl femeii să îl anunțe! Gelozia bărbatului ar fi dat naștere scenelor de groază din Neamț

Cel despre care se spune că nu mai prezintă niciun pericol pentru cei din jur este bărbatul care în 2009 pleda vinovat pentru viol, omor din culpă și incest. El este bărbatul care și-a ținut propria fiică închisă într-un subsol și a batjocori-o în repetate rânduri. Un coșmar pe care Elisabeth l-a îndurat nu mai puțin de 24 de ani.

„La început a fost doar un joc al minții pe care l-am jucat, dar m-am obișnuit cu el.

Ideea care înainte mi se părea atât de absurdă, atât de monstruoasă a prins contur”, memoriile lui Fritzl.

La vârsta de 18 ani, Elisabeth a fost dată dispărută de tatăl său. Când soția, Rosemarie a pus la îndoială dispariția fiicei, Fritzl i-a spus că aceasta a fugit pentru a se alătura unui cult. Nimeni nu știa însă că biata fată se afla sechestrat în subsolul casei, într-o celulă a groazei.

Fritzl va fi eliberat, după 15 ani de închisoare 

În urma abuzurilor, Elisabeth a avut șapte copii, unul dintre ei a murit, iar în timp ce trei au fost duși să locuiască la etaj, cu Fritzl și soția sa, ceilalți au fost condamnați să trăiască în încăperea de coșmar. În ciuda unui destin care bate scenariul oricărui thriller, Elizabeth a încercat să le ofere celor trei copii o viață cât de normală se putea în acele condiții.

I-a învățat tot ce știa despre lumea de afară. Cu toate acestea, condițiile cumplite în care trăiau, umiditatea ridicată și lipsa luminii soarelui le-a adus într-o zi și biletul de ieșire.

Băiatul în vârstă de 19 ani s-a îmbolnăvit grav, iar Fritzl a avut de ales. Îl lasă pe acesta să moară în subsol sau îl duce la spital? Elisabeth a insistat să își însoțească băiatul, iar odată ajunsă în fața medicilor, a povestit întregul chin pe care îl îndura de 24 de ani.

Fritzl, acum în vârstă de 88 de ani, încearcă să obțină eliberarea din secția psihiatrică unde se află din cauza demenței. După 15 ani de închisoare, torționarul va deveni eligibil pentru eliberare condiționată în martie 2024, în conformitate cu legile austriece privind condamnarea.