O crimă șocantă s-a produs în județul Neamț. O femeie de 35 de ani a fost ucisă sub ochii copilului. Principalul suspect este chiar soțul femeii. Bărbatul, mânat de gelozie, n-ar fi suportat ideea divorțului. Femeia în vârstă de 35 de ani își dedicase întreaga viață îngrijirii copilului cu dizabilități. A mers cu el la terapie, la București, de unde s-au întors duminică seară. Încă locuia în aceeași casă cu soțul în vârstă de 67 de ani.

„Ei erau în divorț și el nu accepta asta. Chiar vorbeam cu ea, că ea a fost plecată la București și am adus-o eu mașina, am condus-o în casă, cu bagaje cu tot, am lăsat-o și chiar vorbeam cu ea pe drum și am întrebat-o când se pronunță divorțul”, a povestit o prietenă a victimei.

Imediat după scenele relatate de o prietenă, bărbatul și-a ieșit din minți.

Și-ar fi lovit soția de zeci de ori drept pedeapsă pentru despărțirea iminentă. Martor la aceste scene șocante ar fi fost copilul de cinci ani, spun procurorii. După gestul șocant, bărbatul a sunat mai multe rude pentru a le mărturisi fapta revoltătoare, inclusiv pe socrul său, un bătrân care suferă de mai multe boli.

„Vezi că am omorât-o pe fiica ta. Am rămas așa, l-am sunat și nu a mai răspuns, că am vrut să îl întreg tu vorbești serios sau glumești.

A fost un copil tare bun”, își amintește cu lacrimi în ochi tatăl femeii ucise.

Citește și: Doi bătrâni din Cluj-Napoca, atacați în casă de propriul fiu! Au ajuns la spital în stare gravă

„Putem doar să ne punem întrebări, să ne întrebăm ce anume s-a  întâmplat să rămână atât de mult în această relație, ce anume s-a întâmplat să nu ceară ajutorul poliției, ce anume s-a întâmplat să ajungă în această relație de cuplu, care cumva avea și o diferență

de vârstă destul de mare. Cumva, dacă ne gândim și ne uităm probabil în istoricul persoanei care a decedat, exista un șir succesiv de alte traume, care au determinat-o cumva să stea în continuare în această situație traumatică”, a explicat Irina Gruia, psihoterapeut.

Individul de 67 de ani a fost reținut de polițiști la scurt timp după comiterea crimei.

„Vedem aici un caz care este repetat de-a lungul istoriei. Dacă ne uităm, aproape în fiecare județ la câteva luni se întâmplă o astfel de tragedie. Este rezultatul anilor de non investiție în intervenție educativă de calitate, este rezultatul tăcerii și a acceptării sociale”, mai spun specialiștii.

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.