Un tânăr din Slobozia riscă ani grei de închisoare după ce și-a ucis cu sânge rece un amic. Individul ar fi avut probleme cu stupefiantele și oamenii îl știau drept consumator. Între el și prietenul său ar fi pornit un scandal spontan, iar de la ceartă până la crimă a fost doar un pas. Un om nevinovat a murit lăsând în urmă un copil, care va crește fără să aibă cui să îi spună „tată”.

Tânărul în vârstă de 36 de ani era șofer de TIR și abia se refăcea după un divorț care îi devastase sufletul. Soția și copilul au rămas în Anglia, iar el a revenit în țară, unde viața i-a dat lovitură după lovitură.

Citește și: Și-a ucis fratele și a încercat să iasă nevinovat! Bărbatul a pus trupul fără viață în cadă, după care a sunat la 112 să anunțe că așa l-a găsit

A avut o decepție și a ajuns să se lupte cu dependența de alcool, dar după o perioadă la dezalcoolizare a depășit toate încercările. Și-a revenit și își refăcea viața în Slobozia. Acum lucra pe o dubă și transporta marfă de la depozit la diverse magazine, așa cum s-a întâmplat și în noaptea fatală. A descărcat ce trebuia la un supermarket din piața mare a orașului, acolo s-a întâlnit cu cel care avea să îi fie călău.

Au stat ceva vreme împreună la un pahar de vorbă, dar până la un punct.

Criminalul riscă până la 25 de ani de închisoare 

Amicii s-au transformat în inamici, iar scandalul într-o bătaie. Chiar dacă s-au despărțit la un moment dat, agresorul, despre care se spune că ar fi consumator de stupefiante și-a pierdut controlul. S-a întors și l-a înjunghiat pe tânără.

Cu sânge rece s-a făcut apoi nevăzut în negura nopții. Rănită, victima a încercat să ceară ajutor. A reușit să se târască doar până la o bancă din fața unor blocuri, unde s-a prăbușit și a agonizat până la moarte. După ce s-a dat alerta, echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face nimic. Fugarul a fost prins rapid de polițiști.

Adus în fața procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomița, agresorul a recunoscut fapta, însă nu a vrut să spună ce l-a determinat să comită oribilul gest judecătorii l-au arestat

preventiv pentru următoarele 30 de zile. Agresorul riscă până la 25 de ani de închisoare pentru omor. Din păcate, substanțele interzise fac tot mai multe victime în România. Chiar ministrul Justiției, Alina Ghorghiu, vorbea despre un număr în creștere al românilor care la un moment dat au folosit un anumit tip de substanțe și a avansat cifre de la un milion la două milioane de consumatori.