Persoanele cu handicap ireversibil vor fi scutite de drumurile inutile la comisie pentru prelungirea certificatelor. Decizia a fost luată de Camera Deputaților, care a adoptat un proiect de lege în acest sens.

„Până acum, persoanele cu handicap ireversibil trebuiau să se prezinte periodic la comisia de evaluare pentru a-și putea reînnoi certificatul. Practic vorbim de persoane în scaun cu rotile, fără vedere sau chiar cu membrele amputate, care erau puse pe drumuri inutil, iar imaginile pe care le-am filmat și noi de-a lungul timpului au semănat revoltă în rândul opiniei publice.

Românii cu handicap ireversibil nu vor mai fi nevoiți să meargă constant în fața comisiei de evaluare

Măsurile vin destul de târziu, dar acum acești oameni pot să își ia măcar această povară de pe suflet. De acum înainte astfel de situații absurde nu se vor mai repeta pentru că proiectul de lege votat de deputați prevede clar că valabilitatea certificatelor pentru persoanele cu handicap ireversibil va fi pe o perioadă nedeterminată.

În cazul în care comisia de evaluare nu va respecta legea, se va aplica o amendă cuprinsă între 30 de mii și 100 de mii de lei. Proiectul va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare”, a transmis Iasmina Ardelean, corespondent Kanal D.