În jungla parcărilor, unii șoferi uită nu doar de bun simț, ci și de lege și parchează de multe ori pe locurile destinate celor cu dizabilități, pentru că acestea sunt mai aproape de instituții și de magazine. Polițiștii locali au început să facă razii și au dat amenzi usturătoare. Cea mai mică sancțiune pornește de la 2.000 de lei.

Citește și: Copii și părinți îngroziți de „duba neagră”. Psihologii trag însă semnalul de alarmă: „Nu e prima dată când se întâmplă”

Reporter NEWSTIME: De ce ai parcat aici? Este rezervat pentru persoanele cu handicap. Ai certificat?

Șofer: Nu am certificat, dar stau cinci minute. Nu parchez în general. Fiecare are un motiv pentru care parchează ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Șoferii invocă fie graba, fie scuza că nu stau mult. Alții, prinși pe picior greșit, aplică metoda tăcerii.

Reporter NEWSTIME: Sunteți pe un loc de parcare pentru persoanele cu handicap. Spuneți de ce ați parcat acolo. Deschideți puțin geamul! Dar aveți certificat pentru persoanele cu handicap? Ne arătați și nouă certificatul? Vreau să îl vedem și noi.

Amenzile sunt între 2.000 și 10.000 de lei 

Tocmai pentru a le da o lecție șoferilor care parchează pe locurile destinate bolnavilor, polițiștii locali au ieșit pe teren în control.

Cu o aplicație specială au verificat toate autoturismele și au lăsat amenzi în geam celor care nu aveau certificat de dizabilități la vedere pe parbriz sau lunetă.

Citește și: Scandalul care i-a speriat și pe polițiști! Un individ înarmat i-a făcut pe oamenii legii să păstreze distanța: „Haide, ce stați acolo?!”

„Sancțiunea este între 2.000 și 10.000 de lei.

Niciodată nu mergem pe partea maximă, întotdeauna mergem pe partea minimă pentru a preveni întotdeauna situații de genul ăsta. În cazul în care respectivul șoferul primește o amendă de 2.000 de lei, jumătate din acel minim de 2.000 de lei este 1.000 de lei, care are dreptul să plătească în 15 zile”, a declarat un polițist local. Cele mai multe astfel de situații se regăsesc în zonele aglomerate atât pe domeniul public, cât și în apropiere de mall-uri.