Copii și părinți îngroziți de „duba neagră”. O mașină neagră în care se aflau doi bărbați și care ar fi acostat minori a pus pe jar o comunitate de lângă București. Oamenii sunt îngroziți că un astfel de incident s-a produs pe străzile liniștite iar acum sunt cu toții în alertă.

Pe fir a intrat și poliția. Alerta s-a dat în urma unui mesaj pe o rețea socială care anunța că în satul Săftica, pe o stradă ar fi apărut o mașină neagră în care se aflau doi

bărbați. Cei doi ar fi încercat să acosteze două fete minore chiar în timpul zilei.

„Aici, în capul străzii, a spus fata că a oprit o dubă neagră din care după aceea s-a dat jos o persoană, a prins-o de mână și a vrut să o tragă în după. Fetița care era cu ea a smucit-o de mână pe fata mea și a tras-o înapoi și au început amândouă să țipe”,

a spus un localnic.

Copii și părinți îngroziți de „duba neagră”. Două minore ar fi fost vizate de indivizii din mașina misterioasă: „E un pericol” 

Țipetele fetelor i-ar fi făcut pe cei doi bărbați misterioși să fugă de la fața locului, dar sperietură a rămas iar oamenii sunt îngroziți.

„Acum o țin numai lângă casă, nu mai are voie la magazin, nu mai are voie nicăieri și o țin numai lângă casă, supravegheată de noi”,

a mai spus bărbatul.

Zvonul incidentului s-a răspândit cu repeziciune printre locuitori. Acum, majoritatea dintre ei sunt cu ochii în patru și se tem că un astfel de pericol s-ar putea repeta în satul cu ulițele netulburate până acum de asemenea grozăvi.

Citește și: Această femeie, mamă a doi copii, a murit după ce a băut prea multă apă. Medicii nu au mai putut face nimic: „A băut patru sticle în 20 de minute”

„Uite, vezi, poate să vină niște răufăcători să facă niște prostii de genul. E un pericol și nu mai spun că pentru adolescente sau așa, dar poate și pentru un om mai în vârstă. Îți ia geanta, îți ia traista din mână. Te vede cu o sacoșă, știu eu ce zice că ai”, „E un în caz șocant, pentru că se poate întâmpla oricui. Avem copii, avem nepoți”,

au mai spus localnicii, temători.

Și comentariile altor localnici la postarea de pe rețeaua socială sunt grăitoare. „Este groaznic că se poate întâmpla așa ceva ziua, în amiaza mare. Trebuie luate măsuri urgent”, „Trebuie luate măsuri urgent, mai ales că acolo este o zonă cu mulți copii. Chiar și pe străzile mai ferite de aglomerație trebuie mare atenție”,

sunt doar câteva dintre comentariile de la postarea care a îngrozit comunitatea.

Specialiștii atrag atenția să nu cădem însă în capcana psihozei „dubei negre”, mit care continuă să bage spaima în oameni.

„Este un sindrom la nivelul populației din România. Nu e prima dată când se întâmplă, a mai fost dubă neagră, au mai fost alte astfel de lucruri care din păcate au fost generalizate și crescute de populație. Simpla tăcere a autorităților în acest caz și în alte cazuri, împing cumva populația spre astfel de psihoze sociale”, a declarat sociologul Ciprian Necula.

Citește și: Inconștiența era să îl coste viața. Un turist, la un pas de a fi atacat de ursul pe care a vrut să îl hrănească

Părinții minorelor au făcut plângere la poliție. În urma postării de pe rețeaua socială, polițiștii din Otopeni s-au sesizat din oficiu iar acum fac verificări pentru a identifica mașina și pe cei doi bărbați.

În urmă cu cinci ani, un caz halucinant s-a petrecut în zona Gării de Nord din București. O scriitoare care își promova cărțile cu o dubă a fost atunci agresată de oameni, convinși că mașina pe care o conduce le răpește copiii de pe stradă.