La un hotel de trei stele din Eforie Nord, gradul de ocupare pentru Crăciun a ajuns la 99%. Ofertele sunt diversificate iar tarifele chiar și de trei ori mai mici decât la munte.

„Prețurile au pornit de la 1500 de lei pentru trei nopți de cazare adult în cameră dublă, pachet all inclusive, primirea moșului în seara de ajun, cadouri pentru aceștia și muzică live”,

spune reprezentantul unui hotel.

Sejurul aici înseamnă multă relaxare, mai ales în zona de piscină și la spa.

„Avem și saune, sauna umedă sau cu aburi, avem salină cu sare de Himalaya, o saună cu infraroșu, care este foarte bună pentru reumatisme și sauna finlandeză sau sauna uscată”, precizează un kinetoterapeut.

Mergem și în Mamaia, unde un hotel de patru stele a ajuns la un grad de ocupare de 90%.

„Trei nopți de cazare cu demipensiune, prânz BBQ tradițional românesc în ziua de Crăciun, cină specială cu muzică live în seara de Crăciun. 2995 de lei este pachetul pentru două persoane”, precizează managerul unui hotel din Mamaia.

De pe mesele de sărbători nu vor lipsi preparatele tradiționale iar începând cu a doua zi de Crăciun turiștii sunt așteptați la restaurantele pescărești, acolo unde ciorbele acre și peștele prăjit pe plită le vor încânta papilele gustative.

„Avem un biban de Marea Neagră, cu sare, cu mămăligă și mujdei alături. Clienții pot opta pentru un platou de două, trei persoane cu midii marinate, midii afumate, stavrid marinat, icrele de crap, de știucă, calamar prăjit, chifteluțe din pește și, bineînțeles, cârnații din pește”, pregătește bucătarul chef al unui restaurant de le litoral.

Cei care vor înlocui porcul cu peștele se anunță a fi în număr mare: „Fructe de mare vrea el și eu stavrid.

Fără șuncă și fără porc”, „Noi nu consumăm deloc carne de porc, doar carne de pește și fructe de mare.”

„Cu siguranță va fi o perioadă foarte aglomerată. Deja a început să sune telefonul, foarte multă lume rezervă o masă”, mai spun hotelierii. Săptămâna viitoare vremea se anunță frumoasă pe litoral. În prima și a doua zi de Crăciun sunt așteptate maxime de 14 grade.