„Așa arată căsuța în care am locuit timp de o săptămână, la fel am ales și data trecută, când am fost în Maldive. Este foarte aproape de plajă, câțiva metri”, povestește o româncă.

Ioana, soțul și copilul petrec vacanța de iarnă în Maldive: „Vă urăm tuturor sărbători frumoase, multă liniște în suflet și să bucurați de fiecare zi, pentru că viața este foarte frumoasă.”

Pe o insulă în Oceanul Indian, Crăciunul se petrece în costum de baie: „Recomandă această destinație tuturor cuplurilor, cu copii sau fără copii. Este o destinație unde ai complet parte de liniște, te relaxezi foarte, foarte bine și te bucuri de acest nisip extraordinar de fin și apa e greu de descris.”

În această perioadă sunt între 28 și 30 de grade pe aceste plaje: „Soarele este destul de puternic, însă am folosit protecția cât de mult posibil și factori

de protecție 50, 30, iar la orele de vârf bineînțeles ne-am odihnit în cameră.”

Aterizăm pe aeroportul Otopeni, unde alți români decolează spre destinații exotice, cum ar fi: „Bali am ales anul acesta, doar să fie căldură și nu am mai fost. Cu escală în Qatar.”

Bagajul pentru o destinație exotică nu conține haine groase: „Rochii, pantofi, sandale, protecție solară.”

Căldura e căutată de turiști și mai aproape de țară. La Atena de pildă, în ajunul Crăciunului vor fi 19 grade: „Să fie mai cald și n-am mai fost de mult, deci pur și simplu am ales Atena pentru o săptămână.”

Revenim la destinațiile exotice. Cu un buget de minimum două mii de euro de persoană, putem vizita Africa de Sud, Costa Rica, Peru sau Japonia.

Pentru Indonezia găsim oferte care pornesc de la 1100 de euro de persoană. Agenții de turism spun că Marocul este și mai accesibil, cu prețuri de aproximativ 700 de euro în această perioadă.