Luna Nouă este o fază lunară așteptată de oamenii iubitori de astronomie sau persoanele spirituale. Deși Luna nu poate fi văzută în această fază, deoarece este complet ascunsă de Soare, ceea ce o face invizibilă pentru noi de pe Pământ, ea reprezintă începutul unui nou ciclu lunar.

Citește și: Fazele lunii octombrie 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă?

O Lună Nouă apare atunci când luna se află direct între Pământ și Soare, cu partea sa umbrită îndreptată spre noi. Puteți vedea o Lună Nouă când traversează fața Soarelui, în timpul unei eclipse de Soare. Luna Nouă apare aproximativ o dată pe lună, deoarece cam acesta este timpul necesar pentru ca Luna să orbiteze Pământul. În luna octombrie 2023, Luna Nouă are loc pe data de 14 Octombrie.

Toate fazele lunii în octombrie 2023 sunt:

1. Ultimul Pătrar: 6 octombrie 2023

2. Lună Nouă: 14 octombrie 2023

3. Primul Pătrar: 21 octombrie 2023

4. Lună Plină: 28 octombrie 2023

Următoarea Lună Nouă va avea loc pe 14 octombrie, în semnul astrologic al Balanței. Aceasta este o Lună Nouă deosebit de semnificativă, mai ales că are loc după Luna Plină a lunii septembrie (Luna Recoltei) și chiar înainte de Luna Plină a

lunii octombrie (Luna Vânătorului). Ambele poartă un simbolism și o semnificație spirituală profundă. În continuarea articolului veți afla cum influențează Luna Nouă din octombrie 2023 fiecare zodie în parte!

Cum influențează Luna Nouă din octombrie 2023 fiecare zodie în parte

Dacă ești pasionat de astrologie, ai putea lua în considerare utilizarea energiei Lunii Noi pentru a te alinia cu intențiile și dorințele tale în perioada următoare.

Multe persoane recomandă ca în această perioadă să îți notezi gândurile și manifestările într-un jurnal sau să meditezi și să vizualizezi asupra viitorului tău ideal.

Deoarece următoarea Lună Nouă se află în semnul astrologic al Balanței, ea este asociată cu calitățile și temele legate de acest nativ. Acestea includ armonia, comunicarea și echilibrul, relatează a-z-animals.com.

Berbec (20 martie- 19 Aprilie)

În timpul Lunii Noi din Balanță, Berbecul ar putea experimenta claritate în dorințele și relațiile lor. Acești nativi vor avea noi ocazii de a cunoaște persoane noi și a crea legături romantice. 

Taur (20 Aprilie- 20 Mai)

Acesta este un moment minunat pentru nativii din zodia Taur să se concentreze asupra sănătății și bunăstării lor. Este momentul să vă găsiți o rutină care să vă țină cât mai focusat pe ce e important. 

Gemeni (21 Mai- 20 Iunie)

Gemenii găsesc această perioadă una ideală pentru a găsi modalități de a investi timp în pasiunile lor sau relaxare pentru a găsi un echilibru mai bun. Acești nativi vor acorda prioritate dragostei de sine. 

Rac (21 Iunie- 22 Iulie)

În Luna Nouă din octombrie 2023, Racii se vor concentra pe drumul lor și nu vor lăsa nimic să îi distragă. Este perioadă potrivită pentru a relua legătura cu anumite persoane din viața voastră. 

Leu (23 Iulie- 22 August)

În această fază a Lunii, Leii vor beneficia de comunicarea clară cu ceilalți, cu onestitate și intenție, lucruri de care au mare nevoie după perioada prin care au trecut. 

Fecioară (23 August- 22 Septembrie) 

În Luna Nouă din octombrie 2023 este un moment minunat pentru Fecioare să reflecteze asupra problemelor din viața lor și să se alinieze cu sentimentele lor.

Balanță (23 Septembrie- 22 Octombrie)

Aceasta este Luna Nouă a Balanțelor, când cel mai probabil își vor da seama cât de departe au ajuns în călătoria lor. Acesta este un moment minunat pentru a reflecta asupra a ceea ce au realizat și ce urmează să facă în viitor. 

Scorpion (23 Octombrie- 21 Noiembrie)

În timpul Lunii Noi din octombrie 2023, Scorpionii se pot confrunta cu sentimente de singurătate. Acest nativ nu ar trebui să își neglijeze intuiția sau creșterea spirituală în acest moment. 

Săgetător (22 Noiembrie- 21 Decembrie)

În comparație cu Scorpionii, în perioada de Lună Nouă în octombrie 2023, Săgetătorii se vor înconjura de prieteni și familie. Acești nativi nu vor duce lipsă de singurătate în aceste momente. 

Capricorn (22 decembrie- 19 Ianuarie)

Această Lună Nouă le va aduce Capricornilor echilibru. Acești nativi s-au ocupat o perioadă prea mare de timp de viața profesională și au neglijat-o pe cea personală. 

Vărsător (20 Ianuarie- 18 Februarie)

Vărsătorii vor intra într-un nou capitol din viața lor, care le va aduce noi perspective și echilibru. Acești nativi învață să lase trecutul în urmă și să se concentreze pe viitor. 

Pești (19 Februarie- 20 Martie)

Peștii decid să se pună pe ei înșiși pe primul loc. În Luna Nouă din octombrie 2023, acești nativi vor lăsa în urmă ceva ce însemna mult pentru ei, dar care le făceau mai mult rău decât bine. 

Surse: scape.com, a-z-animals.com