În luna noiembrie a anului 2023, Luna Nouă are loc la data de 12.11., adică într-o zi de duminică. În această fază, în care luna intră aproape la jumătatea ultimei luni de toamnă, corpul ceresc este luminat foarte puțin. Din totalul său, doar 1% este acoperit de lumină. În acest moment, Luna se află între Pământ și Soare, iar partea corpului ceresc care este orientată spre Pământ este întunecată.

Ce impact au fazele lunii asupra zodiilor?

Fazele lunii reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte de discuție pentru astrologi. Pe parcursul timpului au fost făcute mai multe studii pentru a descoperi cu exactitate cât de mult ne influențează modul în care Luna se găsește față de Pământ.

Prin urmare, a fost descoperit faptul că fazele Lunii influențează somnul oamenilor.

Studiul care a scos la iveală legăturile dintre corpul ceresc și programul de odihnă, fapt ce era de foarte mult timp discutat, a fost realizat pe 850 de persoane din Suedia, atât de sex masculin, cât și feminin. Cercetarea a scos la iveală faptul că în timp ce Luna trecea de la faza de Luna Plină la Luna Nouă și invers, programul de somn și nivelul de odihnă oferit de ciclul de somn au suferit anumite modificări.

Citește și: Ce efecte are Venus retrograd asupra relațiilor noastre: Urmează o perioadă încarcată emoțional pentru aceste zodii

Pe parcursul timpului, fazele Lunii au fost asociate și cu agricultura, mai exact oamenii efectuau anumite activități agricole în funcție de poziția astrului ceresc.

Se spun că cel mai bine este ca fermierii să planteze culturile atunci când este Luna Nouă și să le culeagă atunci când corpul ceresc intră în faza de Lună Plină.

Se spune că cei care respectă acest ciclu de cultivare a legumelor și a grânelor au parte de recolte bogate și sănătoase.

Zodiile care se bucură de o lună perfectă în noiembrie 2023 

În timp ce pentru anumiți nativi luna noiembrie aduce provocări, încercări și situații limită, care le vor testa răbdarea, determinarea și priceperea, alți nativi vor avea parte cu adevărat de o lună de vis.

Printre cei care vor avea parte de o lună liniștită se numără taurii. După un octombrie agitat, noiembrie le aduce acestor nativi pacea după care o mare parte dintre cei născuți sub acest semn zodiacal tânjesc. În această lună, taurii vor avea ocazia să facă anumite lucruri pe care le-au tot amânat din pricina timpului liber limitat.

Citește și: Cum arată horoscopul din octombrie 2023! Este cea mai bună lună din an pentru aceste zodii

Și pentru lei noiembrie aduce o perioadă bună, plină de oportunități de viitor pentru nativii acestei zodii. Aceștia au șansa să iasă în evidență la locul de muncă, însă nu trebuie să uite de odihnă și de timpul pe care trebuie să și-l acorde pentru a se reface.

Nu în ultimul rând, și săgetătorii vor avea parte de un noiembrie mai mult decât satisfăcător, pentru că acești nativi vor culege roadele eforturilor pe care le-au depus până în această perioadă a anului curent.