Autoritățile din Statele Unite ale Americii îi avertizează pe cetățeni că mafia românească îi lasă fără bani pe carduri. O grupare din care face parte și Anaser, liderul Duduienilor, a reușit să se îmbogățească cu peste o sută de milioane de euro după ce a dat un astfel de tun. Românii au dat o nouă față unei vechi metode de înșelăciune: skimming-ul cardurilor de debit.

Gruparea clona carduri pe bandă rulantă

Potrivit procurorilor din California, ar fi instalat pe casele de marcat de tip self check out din supermarket-uri dispozitive care furau datele de pe cardurile cumpărătorilor. Mai apoi le-ar fi replicat și ar fi extras toți banii de pe ele. Printre liderii grupării se numără și Florin Duduianu, zis Anaser, ce se află și pe lista de most wanted a Poliției Române.

Tocmai această șmecherie l-a împins pe Anaser în brațele autorităților americane.

„Aceștia sunt oameni care cumpără mașini scumpe, fură mii și mii de dolari și îi jefuiesc pe oamenii săraci”, a declarat un oficial din SUA.  

Din nefericire, în cazul de față România se poate lăuda cu faptul că este pe primul loc în ceea ce privește infractorii care se ocupă de ceea ce înseamnă infracțiuni informatice, de furturi de identitate și implicit de furturi din conturile utilizatorilor de carduri.

Vorbim despre o grupare care s-a specializat în România și care acționează pe teritoriul Statelor Unite, sume impresionante de bani, o rețea bine pusă la punct, un grup foarte bine organizat. Fiecare din grup avea un rol bine determinat.

„Am văzut pe camerele de supraveghere că au stat la bancă timp de 45 de minute, de unde luau și 40 de mii de dolari într-o singură tură”,

a explicat un om al legii.  

Și uite așa au reușit să fure peste o sută de milioane de dolari, cam nouă milioane pe lună, spun anchetatorii. Metoda ar fi învățat-o în România, unde dădeau spargeri mai mici. Nu s-au mulțumit cu puțin și au trecut oceanul. Ca să pună mâna pe tâlhari, FBI a făcut un parteneriat cu Poliția Română. Până acum, ofițerii au reușit să recupereze de la adresele suspecților din România un milion de dolari și 11 bolizi de lux.