Un individ fără frică de Dumnezeu, dar mai ales de legi, le-a făcut viața amară măicuțelor de la Mănăstirea Techirghiol. Una dintre ele a sfârșit nimicită în bătaie de scandalagiul care în ultima lună a făcut numai rele prin lăcașul de cult. Celelalte au fost amenințate cu moartea, spun polițiștii, care l-au arestat pe bărbat la mai bine de o lună de când plângerile se țin lanț.

Citește și: Două familii s-au luat la bătaie, după o dispută a copiilor! Polițiștii au deschis dosar penal: „Ne-au luat la pietre”

Pe 6 august a izbucnit primul scandal în curtea Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. O persoană a fost lovită de individul care s-a gândit să facă legea în lăcașul de cult. Pe 14 septembrie, același individ a lovit o măicuță și a amenințat un vizitator al mănăstirii.

„Poliția a fost sesizată despre acest caz, au intervenit de câteva ori. Într-o zi, de pildă, chiar eu personal l-am sunat pe șeful poliției și dumnealui personal a venit și l-a luat de aici”,

a declarat preotul Viorel Pasmangiu,inspector patriarhal. L-au luat și l-au eliberat, așa poate fi tradusă acțiunea polițiștilor.

Cazul a fost făcut public abia acum, după arestarea bărbatului 

Pe 15 septembrie sunt agresate alte două persoane de același individ, printre ei se numără și un angajat al mănăstirii, care în urma loviturii primite a căzut și s-a lovit cu capul de o bordură.

Acum, bărbatul e internat în spital în stare gravă.

„El se lua de oricine îl deranja, mai mult decât atât, dacă îi spunea cineva să se liniștească îi spunea: Dă-mi zece lei dacă vrei să stau cuminte”, a declarat Viorel Pasmangiu, inspector patriarhal.

Abia pe 29 septembrie, la mai bine de o lună de la primul scandal, individul a fost arestat preventiv pentru treizeci de zile.

Nimeni nu înțelege cum au acționat polițiștii și procurorii. Cazul a fost făcut public abia acum, la cinci zile după arestarea individului. Autoritățile spun că bărbatul va fi supus și unei expertize psihiatrice.