Premierul Marcel Ciolacu anunță că românii vor putea călători fără vize în Statele Unite ale Americii din 2025. Diana Buzea, reporter Kanal D, însoțește delegația Guvernului peste ocean și l-a avut ca invitat pe șeful Executivului.

„Este o vizită extrem de importantă, care are ca scop consolidarea relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și țara noastră”, a transmis corespondentul Kanal D.

„În primul rând, tema principală este că eu îmi doresc, ca prim-ministru al României, ca Statele Unite ale Americii să fie principalul investitor din România și principalul partener comercial non-UE. De aici am pornit toată discuția, normal pe toate palierele, și în ceea ce privește industria de apărare. Am avut o discuție aplicată și cu secretara de stat pe Energie. Urmează să avem cu tehnicul domniei sale întâlniri în perioada următoare în România.

Miercuri voi avea cu companii importante din Statele Unite întâlniri și nu în ultimul rând cu Congressmanii americani.

Acest proiect(n.red. renunțarea la viză) e un efort comun, și al românilor din țară, care vor solicita vize în perioada următoare. S-a mai făcut acest lucru și în Polonia, pe același sistem, e un efort și al diasporei din Statele Unite, dar și al autorităților, atât din România, cât și din Statele Unite.

Eu îmi doresc ca spre sfârșitul anului viitor să se facă anunțul de ridicare a vizelor, acesta fiind pe urmă pus în aplicare la începutul anului 2025. Cu adevărat e un proiect mult așteptat de către români”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, pentru NEWSTIME, marți seara.