2000 de morți este bilanțul încă provizoriu al cutremurului devastator din Maroc. Echipele de salvare după o luptă cu timpul pentru găsirea supraviețuitorilor, în timp ce mii de oameni rămași fără adăpost se pregătesc pentru a patra noapte sub cerul liber sau departe de orice clădire, de teamă că zidurile s-ar putea prăbuși peste ei.

Bilanțul provizoriu al cutremurului devastator din Maroc a ajuns la 2000 de morți

Cât vezi cu ochii, casele izbite de cutremure sunt mormane de moloz în Maroc. Sunt ore de căutări înfrigurate ale supraviețuitorilor prinși între zidurile prăbușite. Mii de oameni sapă cu mâinile goale în satele din Munții Atlas pentru a salva cât mai mulți se poate. Sunt cel puțin 2000 de morți și încă pe atâția răniți.

Acest băiețel este singurul rămas din întreaga familie, iar această femeie și-a pierdut soțul și copiii.

Taieb a trebuit să aleagă între a-și salva fie nepotul de unsprezece ani, fie părinții aflați sub zidurile casei. Peste 300 de mii de persoane au fost afectate, estimează OMS. Cutremurul de 6,8, care a lovit Marocul vineri seara târziu s-a simțit diferit, spun localnicii.

Cu magazinele distruse și închise, localnicii se confruntă acum cu durerea, tristețea, dar și cu lipsa de alimente și apă.

Marocul atrage anual zece milioane de turiști. Cei prinși în mijlocul cutremurului de acum două zile s-au grăbit să-și liniștească rudele. Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite s-au oferit să trimită ajutor, iar regele Mohamed al Șaselea a declarat trei zile de doliu pentru victime.