Furtuni de Cod Roșu au adus prăpădul în Grecia. În unele regiuni plouă fără oprire de luni seară, iar viiturile au avut atâta forță încât au târât mașinile de pe străzi în apele Mării Egee.

Cel mai grav este în Volos, acolo unde puține case au scăpat de urgie. Ciclonul a luat până acum cel puțin o viață. Sunt inundații de dimensiuni Apocaliptice după furtuna Daniel în Grecia.

Aceste imagini, cu o mașină trasă de viituri în mare și prinsă ca într-o menghină în valurile uriașe ale Eggei, au fost surprinse în Thessalia. În Volosm, din vehiculele scufundate pur și simplu pe străzile cotropite de ape, nu se mai vede decât acoperișul.

Poliția a interzis ulterior traficul din cauza torentelor venite de pe muntele din vecinătate. Podurile au fost măturate iar calea ferată este inundată.

Primarul din localitate a ieșit în stradă să facă un apel disperat.

Zece ore a plouat în continuu numai în Volos. Sute de șoferi au rămas captivi în mașinile lor. Torentele revărsate de pe versanți curg amenințător iar autoritățile sunt îngrijorate că pământul prea plin de apă nu va mai absorbi nicio picătură. Pericolul este mare ca podurile și străzile să cedeze. Miile de români aflați în vacanță în Grecia s-au confruntat întreaga zi cu alerte de cod roșu și portocaliu de vreme severă.

Vremea extremă a făcut victime și în Spania. Cinci persoane și-au pierdut viața

Numărul vieților răpite de apele învolburate în Spania a ajuns la cinci. Echipele de salvare caută după încetarea ploii supraviețuitori. Efectele furtunii Dana sunt devastatoare în mare parte din țară. Doi oameni sunt încă dați dispăruți. În regiunea madrilenă, pompierii au fost asaltați de apelurile de ajutor, peste o mie două sute într-o singură noapte.

După ploile torențiale, multe orașe, cum este și El Alamo, din zona Madridului, sunt în noroi iar oamenii și-au văzut agoniseala de o viață distrusă. Haosul domnește și în transporturi cu drumuri închise, trenuri oprite și zboruri anulate pe aeroporturile din Madrid, Santander și Mallorca.

Citește și: Soții care și-au pierdut viața în timp ce se întorceau din Grecia, plânși de toți apropiații! Vecinii au doar cuvinte de laudă față de Roland și Alina

Ploile torențiale necontenite de marți dimineață au adus prăpădul în stațiunea Bulgară Nestinarka, de la malul Mării Negre. Viiturile au fost atât de puternice încât mașinile au fost târâte peste garduri, iar din vehiculele scufundate pe străzile acoperite de ape nu se mai vede decât acoperișul.