Ziua de Dragobete este una dintre cele mai așteptate de pe parcursul anului. Dragobetele este echivalentul românesc al Valentine's Day și încă este celebrat de foarte mulți îndrăgostiți din țara noastră.

Potrivit tradiției din bătrâni, Dragobete era numele unui zeu tânăr al dacilor, care era celebrat în mai multe zone ale țării pentru o zi. Legenda spune însă că data varia în funcție de regiune, astfel că zeul era sărbătorit în 24 februarie, 28 februarie, 1 martie sau 25 martie.

În zilele noastre, Dragobetele simbolizează ziua iubirii și este celebrat în fiecare an pe 24 februarie.

Mesaje de dragoste pentru EA! Cele mai speciale urări de Dragobete

„Dacă aș fi de gheață ai vedea cu ochii tăi cum mă topesc când îmi zâmbești, dar bine că nu sunt pentru că altfel m-aș fi topit deja!”

„Aștept o rază să-mi pătrundă în suflet, să mă lumineze și să-mi spună „te iubesc!” Iar acea raza să fie vocea ta ce mă trezește de dimineață!”

„Te iubesc ca-n prima zi, când raze de soare aurii, cădeau ușor purtate de vânt, asupra noastră pe Pământ. Te iubesc, te voi iubi și chiar dacă soarta ne va despărți, iubirea noastră va sta acolo sus, scrisă într-o stea!”

„Azi te voi iubi la fel ca-n fiecare zi. Nu te pot iubi nicio clipă mai puțin, dar fiindcă că e Ziua Îndrăgostiților sunt dispus să negociez numărul pupicilor.”

„Tu ești motivația mea, muza mea, singura persoană pe care nu aș vrea să o pierd cu orice preț. Te iubesc din toată inima mea pentru că ai făcut ca viața să merite să fie trăită în fiecare zi.”

Citește și: Mesaje de Dragobete în 2024! Urări frumoase pentru Ziua Îndrăgostiților: „Te iubesc îți spun într-o secundă, dar să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața!”

„De fiecare dată când îți văd chipul, nu pot să nu mă simt binecuvântat că m-ai onorat cu dragostea ta. Ești visul meu devenit realitate și te voi prețui pentru totdeauna.”

„Tot ce-i frumos se iubeşte, tot ce se iubeşte e frumos. Eşti atât de frumoasă pentru că eşti atât de iubită şi îţi promit că aşa vei fi mereu.”

„Când amintirea iubirii îţi dă fiori să ştii că este un gând de-al meu trimis spre tine… pentru a te ajuta să adormi cu mine în gând!”

„Poti să spui <<te iubesc>> într-o secundă? Dacă da, dă-mi o secunda din viaţa ta, îti voi fura un minut, te voi săruta o ora şi te voi iubi o viaţă.”

„Vată de zahăr? Nu… Sirop de căpșuni? Nu… Ciocolată? Nu… Nu pot găsi nimic atât de dulce ca tine!”

„Cel mai uimitor lucru din lume este să privești pe cineva la care ții cu adevărat și să știi că simte același lucru pentru tine.

Te iubesc românește de Dragobete!”

„Dragostea nu are nevoie de cuvinte, ea vorbește prin priviri și atitudini. Vino să ne bucuram de iubire! E Dragobetele!”

„Dacă de Sfântul Valentin unii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, de Dragobete noi vom sărbători ziua iubirii noastre.”

„Opt litere, două cuvinte, un singur înțeles: Te iubesc!”

„Tu îmi luminezi ziua cu sunetul vocii tale, tu mi-ai adus atât de multe zâmbete și dragoste, ești totul pentru mine și am fost atât de binecuvântată când Dumnezeu te-a trimis aici pentru mine.”

„Tu ești comoara vieții mele, ești minunea pe care am întâlnit-o întâmplator și care m-a făcut fericit. Te iubesc enorm! Te doresc mai mult ca niciodată de acest Dragobete !”

„Tu ai făcut culorile vii, frumusețea mai pură, plăcerea mai intensă. Te iubesc mai mult decât iubesc viața, minunea vieții mele! Dragobete fericit!”