Dragobete este sărbătoarea autohtonă a dragostei la români, așa cum și în celelalte țări există Valentine’s Day. Chiar dacă cea din urmă a fost adoptată și în țara noastră, pe 14 februarie, Dragobetele rămâne sărbătoarea iubirii, care datează de sute de ani în România. Dragobetele are loc în fiecare an pe data de 24 februarie, iar în anul 2024 pică într-o zi de sâmbătă. În această zi, românii sărbătoresc prin tradiții, ritualuri, dans și iubire.

Citește și: Mesaje de Dragobete în 2024! Urări frumoase pentru Ziua Îndrăgostiților: „Te iubesc îți spun într-o secundă, dar să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața!”

Numele sărbătorii de Dragobete vine de la fiul babei Dochia, un personaj important în mitologia românească. Dragobetele este cunoscut drept zeul tinereții, al iubirii și al veseliei în mitologia românească. Acesta era fiul Babei Dochia, dar și un tânăr chipeș care mergea prin sate și învăța tinerii tainele dragostei.

Potrivit vechilor legende, ziua de 24 februarie marchează începutul anului agricol, iar la această dată Dragobete oficia nunta tuturor animalelor.

De Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, cuplurile obișnuiesc să își ofere cadouri, așa cum o fac și de Valentine’s Day. De asemenea, nu putem uita nici de mesajele speciale pe care cei dragi le așteaptă în această zi cu totul specială. Este cea mai romantică perioadă a anului, motiv pentru acre trebuie să profitați și să vă luați prin surprindere partenerul de viață.

În cazul în care sunteți în căutarea de mesaje de Dragobete pentru iubit sau soț, am adunat cele mai frumoase și unice texte pe care le puteți trimite!

Cele mai frumoase mesaje pentru iubitul sau soțul tău, de Dragobete 2024

„Într-o zi mă vei întreba ce e mai important pentru mine: tu sau viaţa? Eu voi spune că viața, iar tu te vei supăra, dar fără să-ți dai seama ca pentru mine tu ești viața”

„Nu am nevoie de o mulțime de bomboane de Dragobete pentru că sunt la dietă. Îmi poți cumpăra diamante în schimb!”

„Dragostea mea pentru tine este ca un cer senin după o dimineață înnorată, ca roua în zori de zi, ca razele soarelui de primăvară, ca florile din luna mai; vocea ta îmi aduce bucurie în suflet si gândul la tine liniște. Te iubesc!”

„Eu n-am fost în stare să-ți scriu nici măcar o poezie de dragoste, dar asta nu înseamnă că nu exista dragoste în inima mea cât să inspire toți poeții dintr-o carte. Unii știu să scrie frumos, unii știu să cânte frumos, unii sunt pur și simplu frumoși, eu sunt doar un îndrăgostită disperat după tine”

„Dragostea nu are nevoie de cuvinte, ea vorbește prin priviri si atitudini.

Hai sa ne bucuram de iubire, ca în fiecare zi! Te iubesc, soțul meu”

„Tocmai am aflat că m-am îndrăgostit mai adânc decât plănuisem inițial. Poți lua acest lucru ca o mărturisire de Dragobete !”

„ Ne potrivim ca Soarele și Luna, ca pensula și vopseaua, ca sarea și piperul, ca tortul și glazura, ca și copierea cu lipirea, ca îmbrățișările și sărutările! Te iubesc, iubitul meu”

„Când toți îmi spuneau că Făt-Frumos este un vis, că trebuie să încetez a mă gândi la asta, eu am continuat să sper. Nu am greșit, pentru ca te-am întâlnit pe tine. Ești dovada că pot sa am lângă mine tot ceea ce o fata își dorește”

„Distanța nu înseamnă nimic, atunci când vorbim despre o dragoste atât de profundă. Cu fiecare zi care trece, eu te iubesc din ce în ce mai mult, iar dragostea mea străbate kilometrii dintre noi. La mulți ani de Dragobete!”

Citește și: Cea mai frumoasă declarație de dragoste pentru el. Texte emoționante pe care să i le trimiți iubitului tău

„Mă gândesc la felul în care oamenii se îndrăgostesc în moduri misterioase. Doar la atingerea unei mâini… Oh, și eu mă îndrăgostesc de tine în fiecare zi. Și vreau doar să-ți spun că sunt mereu cu tine”

„Când mă săruți, lumea se topește. Când mă ții în brațe, mă simt în siguranță. A fi îndrăgostită de tine m-a făcut să văd cât de minunată poate fi viața. Te iubesc, iubitule”

„O zi de Dragobete frumoasă pentru cea mai specială persoană din viața mea. Ești totul pentru mine”