Ce știm sigur este că joi și vineri avem parte de viscol și ninsori în unele zone ale țării. Meteorologii au emis deja un cod galben și altul portocaliu.

„Un cod portocaliu de viscol a intrat în vigoare joi seară, la ora 22:00 și a fost valabil până vineri dimineață. A fost vizată zona de munte din mai multe județe ale Moldovei.

La altitudini de peste 1500 de metri vântul a suflat și cu 130 de kilometri pe oră. Sunt prognozate furtuni extrem de puternice, de forța unui uragan, care în mod normal este măsurat de la 119 kilometri pe oră în sus și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Citește și: Avertisment dur din partea specialiștilor: 3 județe ar putea fi lovite de troiene în weekend. Meteorologii ANM nu sunt însă convinși de apariția ninsorilor extreme

Un alt cod galben  de ninsori și viscol a intrat în vigoare joi la ora 14 și este valabil până vineri seară. Sunt vizate de aceste fenomene județe din jumătatea de nord a țării iar meteorologii spun că avertizările se pot extinde, atât ca durată cât și ca zonă de manifestare”, a transmis Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.