Oana Radu trece prin clipe dureroasă, după ce i-a deschis fostului ei soț trei procese în instanță. Cei doi s-au despărțit în toamna anului 2023, iar de atunci relația lor a devenit din ce în ce mai tensionată. Din exterior păreau cuplul perfect, însă realitatea era cu totul alta. Celebra cântăreață a venit în platoul emisiunii „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, acolo unde a făcut noi declarații în direct despre procesele înainte fostului ei soț.

Citește și: Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, reacționează dur după acuzațiile pe care i le aduce artista: „Am fost foarte supărat!”

Vedeta a mărturisit că a știut încă din primele clipe că relația lor nu va rezista, însă atașamentul emoțional față de fostul ei soț a fost mult prea puternic. Ea se bucură că și-a recâștigat încrederea de sine și puterea de a lăsa această relație toxică în urmă.

Pe parcursul căsniciei, ea a avut întotdeauna impresia că el încearcă să o schimbe.

Oana Radu: Din afară lucrurile par perfecte, dar nu întotdeauna sunt așa. Trebuie să acceptăm că unele lucruri merg și unele nu. Mi-am dorit foarte tare, cred că și el. Când doi oameni nu sunt deloc compatibili, oricât ar încerca.

Ilinca Vandici: Când ți-ai dat seama că nu sunteți compatibili?

Oana Radu: Dacă spun acum, oamenii o să mă acuze de o boală psihică. Din primele clipe cred că mi-am dat seama că nu suntem compatibili. Dependența pe care eu o aveam, emoțional vorbind, era atât de mare era încât nu puteam să mă desprind deloc. Faptul că a apărut el în viața mea și mai nou el se ocupase de antreprenoriat. Ulterior, când noi am început să vorbim, el a început să fie antrenor.

Faptul că m-am îndrăgostit a fost cumva motivarea mea să slăbesc. Am slăbit prima dată singură. Clar aș fi slăbit și fără el, el doar m-am motivat. Nu mă plăcea grasă, asta s-a întâmplat în toată relația noastră. El a încercat să mă schimbe.

Ilinca Vandici: Ce ai simțit de la început?

Oana Radu: Am simțit că este o relație în care nu pot să fiu eu.

Așa cred că pot să descriu cel mai bine. Oamenii din jurul meu, chiar și apropiații lui, rudele lui mă întrebau de ce stau.

Teo Trandafir: Dar de ce te-ai măritat?

Oana Radu: Toată lumea așteaptă de la mine răspunsul la întrebare asta, dar nu-l am. Cred că n-am vrut să fiu din nou părăsită, cum am fost de tată în copilărie.

Am vrut o certitudine că nu voi rămâne singură.

Ilinca Vandici: Ai fost vreodată fericită în relația cu el?

Oana Radu: Au fost momente, da. Ar fi ipocrit să spun că nu au fost.

Oana Radu, despre împăcarea cu Cătălin Dobrescu: „Nu îmi doresc nici măcar să îl văd”

Oana Radu a vorbit și despre posibilitatea ca în viitor să existe vreo cale de împăcare. Celebra cântăreață a mărturisit că în momentul de față nu mai ține legătura cu fostul soț și nici măcar nu își mai dorește să îl mai vadă. Ea a trecut prin momente cumplite după divorț, fiind nevoită să locuiască alături de prieteni, până în momentul în care și-a cumpărat noua locuință.

Teo Trandafir: Există cale de conciliere?

Oana Radu: Ca iubit absolut nici măcar una. De vorbit, nu vorbim absolut deloc. În momentul de față nu îmi doresc nici măcar să îl văd. Lucrurile care s-au întâmplat după despărțire au fost, din păcate, mult mai urâte. Nu voi deschide cutia pandorei, dar o s-o deschid dacă voi fi nevoită. Prefer să nu fac treaba asta, dar au fost îngrozitoare, atât pot să zic.

Ilinca Vandici: Nu ești singura și nici ultima femeie din România care divorțează. E foarte important să vorbim despre asta, să le dăm curaj tuturor. Tu ai postat niște videouri.

Teo Trandafir: Vorbești despre frică. Pe mine mă duce cu gândul la violență.

Oana Radu: Frica poate avea mai multe câmpuri. Frica de abandon a fost pentru mine în această relație. Tot ce am tolerat în această relație a fost pentru a nu fi părăsită. Atunci când nu depinzi de un om emoțional, oricât de puternic ești, aceste lucruri te afectează și începi să le crezi. Dacă tu iubești pe cineva foarte mult, e singura persoană relevantă din viața ta. Cred că am primit mii de mesaje de la femei care sunt în relații abuzive, toxice și nu pot pleca din această relație. Am mers la prieteni, am plecat din propria casă.

Oana Radu, întrebată dacă a fost lovită de fostul soț: „Sper să nu fiu nevoită să spun mai multe”

Fosta concurentă de la „Bravo, ai stil!” a mărturisit că nu își dorește să dea mai multe detalii despre toate cele trei procese pe care i le-a deschis fostului partener în instanță. În schimb, ea speră că nu va fi vreodată nevoită să facă publice toate detaliile. Cu lacrimi în ochi, Oana Radu a mărturisit că are dovezi pentru tot ceea ce susține. Întrebată dacă violența din partea lui Cătălin Dobrescu a fost si fizică, nu doar psihică, vedeta s-a abținut din a dat mai multe detalii despre acest subiect. 

linca Vandici: O să te întreb cu cea mai mare blândețe din lume. Dacă vorbim de abuz, vorbim și de abuz fizic?

Oana Radu: Aș vrea să mă opresc aici, pentru că nu vreau să dau detalii la televizor. Pentru moment cred că am spus ce era de spus. Sper să nu fiu nevoită să spun mai multe. Noi am comunicat până la un moment dat, când am crezut că putem să o încheiem amiabil. El și-a dorit mai mult sau nu știu. Eu am știut din primele zile că o să plec din relația asta. Nici eu nu mă credeam pe mine că o să am vreodată puterea. Psiholoaga mea mi-a zis că o să te trezești într-o zi, dimineața, cu puterea ta înapoi.

El nu avea un venit constant. Când au început concertele, normal că am simțit nevoia să îl iau cu mine peste tot, fiind dependentă de el emoțional. El n-a mai antrenat atunci. Câteva doamne mi-au spus că a renunțat la cariera lui pentru mine. El a calculat de unde poate să câștige mai mult. Am deschis câteva procese, unul de partaj. Despre celelalte două nu pot să vorbesc.

Oana Radu a vorbit și despre clipurile postat de fostul ei soț pe TikTok, în care susținea că acuzațiile care i-au fost aduse sunt false. Vedeta a mărturisit că în acele videoclipuri a văzut un Cătălin pe care nu îl cunoalte, de la care ea nu a auzit complimente în timpul celor patru ani de relație.

Teo Trandafir: Cătălin a devenit și el vocal. A postat câteva clipuri.

Oana Radu: Am văzut, da. Eu nu am auzit așa ceva în relație. E un Cătălin pe care nu-l cunosc. Oamenii pe internet nu sunt așa fraieri ca mine, pentru că eu sunt autentică și nu vreau să par ce nu sunt pe internet. Este probabil cartea pe care o joacă el acum. Probabil vrea să câștige simpatie, susținători. Eu nu-l cunosc pe Cătălin așa. Eu nu am făcut nicio declarație care să-l denigreze, care să îl jignească. Îmi pare rău că spun lucrurile astea, dar eu pentru absolut tot ce am spus am dovezi. Nu vreau să fac lucrurile astea publice. N-am vrut să menționez asta pe TikTok, pentru că nu voiam să mă pregătesc. Tot ce am spus poate fi susținut prin dovezi. Eu am încercat să îl iert ca persoană.