Au trecut două săptămâni de la înmormântarea Mioarei Roman, însă amintirea este încă proaspătă în memoria fiicei sale, Oana Roman. Invitată în cadrul unei emisiuni televizate, fosta prezentatoare TV a povestit despre unul dintre cele mai grele momente din timpul înmormântării, care a avut loc pe data de 23 februarie 2024.

Citește și: Catinca, mesaj dur pentru Petre Roman! Gestul pe care l-a făcut fostul politician la înmormântarea Mioarei Roman și care a deranjat-o profund pe fiica acesteia: „Mai bine nu vii”

Oana Roman a făcut dezvăluiri despre momentul în care, alături de sora ei, Catinca Roman, au fost să își ia „adio” de la cea care le-a dat viață. Deși îi era teamă de acest moment, vedeta a fost plăcut surprinsă de faptul că mama ei era senină și luminoasă la față, semn că a plecat în lumea de dincolo împăcată. Acest lucru l-a observat chiar și preotul când a văzut-o.

El este de părere că Mioara Roman a plecat „într-o călătorie fabuloasă”.

„Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu. Cred că ea este bine. Eu și sora mea ne-am dus, înainte să o depunem la biserică, să ne luăm la revedere de la ea. Mi-a fost foarte frică de acel moment, dar ea a făcut ca acel moment să fie înălțător. Era atât de senină, de frumoasă, de împăcată și de luminoasă, încât, așa cum a spus și părintele când a văzut-o, era evident că a plecat într-o

călătorie absolut fabuloasă”, a spus Oana Roman, potrivit Antena 3 CNN.

Mioara Roman a fost înmormântată la cimitirul Reînvierea din Capitală. Fosta jurnalistă și profesoară de limba arabă s-a stins din viață la vârsta de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Ce este tanatoestetică funerară, procedeul prin care a trecut Mioara Roman înainte de înmormântare?

Oana Roman și-a dorit ca mama ei să aibă parte o înmormântare fastuoasă, așa că a apelat la prietena ei, Gabriela Lucuțar, cunoscută și drept „Regina Întunericului”. Patroana de pompe funebre a stabilit în detaliu modul în care se vor desfășura funeraliile Mioarei Roman și i-a îndeplinit fiecare dorință. Fosta soție a lui Petre Roman a trecut și printr-o procedură numită tantoestetică funerară, care presupune o reconstrucție a chipului persoanei decedate, care include machiaj și coafură. 

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție. Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe. Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a declarat Gabriela Lucuțar, pentru Click!.