Oana și Viorel Lis formează unul dintre cele mai longevive cupluri din țara noastră. Cunoscuți și îndrăgiți de mai multe generații, Oana și Viorel Lis continuă să rămână uniți în ciuda piedicilor pe care viața le-a aruncat în calea lor.

Chiar dacă între Viorel Lis, care a ajuns la venerabila vârstă de 79 de ani și Oana Lis, care are doar 44 de ani, este o diferență de trei decenii și jumătate, relația lor a rezistat peste funcții, afaceri și a depășit chiar și bolile și neputința care s-au abătut asupra fostului edil

odată cu înaintarea în vârstă. Viorel Lis este plăcut surprins și impresionat de faptul că Oana nu a renunțat niciodată să îi fie alături, ci a continuat să îl îngrijească și îl susțină mereu. 

„Nu mă așteptam să rămână cu mine. Eu nu știu dacă aș fi putut să rămân dacă aș fi avut o soție bolnavă. Pentru mine e o surpriză plăcută și se vede că e un om de caracter, adică nu m-ar lăsa la greu, cu toate că la ora actuală nu am câștiguri mari,

nu am afaceri, afecrile le-am terminat pentru că îmi era foarte greu să mă ocup. E singura persoană pe care o stimez foarte mult și pot să spun că o iubesc foarte mult.(...) Niciodată n-am obligat-o să stea cu mine, am lăsat-o să gândească ea singură, să hotărască.(...) E la egalitate(n.red Oana Lis pentru Viorel Lis) cu alegerile generale, când am ajuns Primar General, acela a fost un lucru minunat păentru mine și a fost o perioadă plăcută, cu toate că e foarte greu să fii într-o funcție d-asta”
,
a povestit Viorel Lis, la „Fiță cu Adiță”.

Oana  Lis spune că nici măcar nu s-a gândit vreodată să renunța la Viorel Lis atunci când lucrurile au devenit dificile, pentru că acest lucru nu o caracterizează sub nicio formă. 

„Viorel este familia mea. Îmi vine să plâng pentru că mă bucur că v-ați interesat de el. El este foarte emoționat el, îl cunosc, dar se bucură că îl mai bagă cineva în seamă.

Într-adevăr, lumea pe internet mă întreabă de el, când fac live-uri pe Facebook, pe TikTok, dar aleg să nu îl expun, ca lumea să îl țină minte așa cum era el.

Azi a fost foarte greu să îl îmbrac.(...) Faptul că vin acasă și știu că Viorel mă așteaptă acasă, asta îmi dă putere. Nu pot să zic că am dorit să renunț, pentru că nu sunt genul să renunț.

Viața mi-a fost grea de când m-am născut și dacă renunțam și acum eram pe o piatră la mine la țară.(...) Pentru mine Viorel e familia mea. Lucrurile astea(n.red. bolile de care suferă Viorel Lis) m-au întărit. Niciodată n-aș fi crezut că pot să lucrez cu sânge, adică aș putea să fiu asistentă oricând”, a spus Oana Lis, în cadrul aceleiași emisiuni.