Olivia Farnsworth nu este ca orice adolescentă de 14 ani, ea fiind diagnosticată încă de la o vârstă fragedă cu o afecțiune extrem de rară a cromozomului. Afecțiunea unică a Oliviei este cunoscută sub numele de „ștergere a cromozomului 6”, ceea ce o face să nu aibă sentimente de pericol și poate să treacă zile întregi fără a mânca sau dormi. Medicii au ajuns la concluzia că tânăra de 14 ani este singura persoană din lume care are toate simptomele.

Citește și: Un bebeluș de opt luni din Marea Britanie a murit, după ce instanța a decis deconectarea de la aparate. Părinții sunt revoltați: „I-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă”

Tânăra din Marea Britanie a început să îi ridice semne de întrebare mamei sale, Nicki, încă din primele luni de viață. Mama ei a povestit că și-a dat seama că fiica ei era diferită de la o vârstă fragedă.

Când era bebeluș, Olivia nu plângea și nici nu avea păr. Părul ei nu s-a dezvoltat corect până la vârsta de patru ani din cauza tulburării. Mai târziu, ea a devenit tot mai pretențioasă cu mâncarea și nu a mâncat decât sandvișuri cu unt timp de un an, potrivit Mirror

„Nu s-a hrănit, când avea nouă luni a început să-mi respingă laptele. Credeam că nu-i place, dar de atunci nu i-a plăcut niciodată mâncarea.

Aproape că a devenit condiționată să mănânce, mănâncă la școală pentru că toți ceilalți o fac, dar nu pentru că ar avea nevoie. Nu îi este niciodată foame. Acasă trece prin faze în care mănâncă același lucru luni și luni și apoi va renunța, cum ar fi milkshake, cândva au fost sandviciuri cu unt sau tăieței de pui”, a explicat Nicki, potrivit NDTV.

Momentul în care mama Oliviei și-a dat seama că fiica ei este diferită: „A fost îngrozitor”

Olivia Farnsworth avea doar 7 ani când a trecut prin accidentul care i-a schimbat viața atât ei, cât și celorlalți. Ea a suferit un accident de mașină, la care mama ei a asistat cu groază. Ce a urmat după i-a lăsat pe toți cu gura căscată. După ce a fost lovită de mașină, Olivia s-a ridicat de parcă nimic nu s-a întâmplat, iar la spital a ajuns cu răni superficiale.

Acela a fost momentul în care medicii au numit-o „copilul bionic”. 

„A fost alergată și târâtă pe stradă de o mașină și nu s-a plâns. A fost târâtă de vreo zece mașini pe șosea. A fost îngrozitor, nu cred că este ceva peste care voi trece vreodată. Am țipat și toți ceilalți copii ai mei au țipat când ea a fugit. Dar Olivia a spus: „Ce se întâmplă?”.

S-a ridicat și a început să se întoarcă la mine. Spitalul a spus că este bionică. Din cauza impactului ar fi trebuit să aibă răni grave”, a declarat mama tinerei.

Familia Oliviei își dorește să crească gradul de conștientizare ale problemelor cu cromozomul 6. Nicki nu își dorește ca fiica ei să fie judecată de ceilalți din cauza condiției de care suferă, mai ales că pare un copil perfect normal. Deși este de obicei o copilă fericită, Olivia are ocazional izbucniri violente și acum are nevoie de medicamente pentru a o ajuta să doarmă.

„Când te uiți la Olivia, nu îți dai seama că e ceva în neregulă cu ea. Vreau ca oamenii să știe asta și să nu mai judece. Ea va fi prima care vă împarte dulciurile ei. Ea are cea mai bună personalitate. E pur și simplu nebună, dar în sensul bun. Toată lumea râde pentru că este atât de sălbatică și extremă. Ea spune să sărim de aici și toți ceilalți copii spun: Este mult prea sus!”, a mai declarat mama Oliviei.