Rona Hartner a pierdut lupta cu boala nemiloasă care o ținea de câteva luni departe de scenă. După ce în urmă cu doar câțiva ani actrița se încăpățâna să nu își facă testamentul la sfatul medicilor și ieșea învingătoare după un alt diagnostic crunt, de data aceasta visele premonitorii ale Ronei s-au adeverit: „Ce știu eu când trebuie să mor, ce știu eu cât trebuie să trăiesc? Dumnezeu știe.

Facă-să voia lui! El decide.”

Iar miercuri seară, el a decis. La 50 de ani, cu fiica și sora la căpătâi, Rona Hartner a încetat să mai lupte de pe patul de spital cu boala cumplită. Anunțul trist a fost făcut pe rețelele de socializare chiar când actrița își lua adio de la scena lumii: „Bună seara! Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea, care își trăiește ultimele clipe.

Dumnezeu să îi aline suferința și să o primească la el.”

Așa cum o descriu cei dragi, Rona  nu se dădea înlături de la nimic: dansa, cânta, picta, juca, iubea și împărțea totul cu cei de alături, mai puțin tristețile, pe care le ascundea în spatele zâmbetului inconfundabil.

„Când am avut greutăți cu adevărat eu am învățat în general să nu mă plâng, așa am fost eu învățată, doar să mă lupt și show time”,

spunea artista.

Un râs colorat, o lumină aparte. Rona avea să înfrunte în 2019 toate prognosticurile medicilor și să lupte cu boala care îi punea primele piedici. Determinată și optimistă, actrița ieșea atunci învingătoare. Chiar și așa, un vis nu-i dădea pace: „Eu am acest vis de foarte mult timp, din copilărie eu am avut un vis în care sunt întinsă într-un pătuț și cineva foarte urât, moartea efectiv, stă agățată de pătuțul meu și se uită la burta mea și se uită, iar acolo se întâmplă ceva care nu e ok

și știu că aștepta să mă halească, știa că voi avea acel cancer și se uita. De când eram mică am avut acest coșmar, care este un vis premonitoriu.”

Citește și: Rona Hartner, în doliu! După ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar, artista a mai primit o lovitură: „Am făcut și parastas”

Mai mult decât atât, actrița a mărturisit că la un moment dat, în timpul unui tratament dureros, propriul tată a chemat-o la el în ceruri, într-un vis tulburător: „În timpul chimioterapiei

a intrat corpul meu într-o degringoladă foarte mare și se plimba ceva rece prin spital și nu era aerul condiționat era ceva așa o prezență și l-am auzit pe tata din Rai spunând haide fata mea. Și zic haide unde? Că eu sunt bine aici. Și Iisus mi-a pus o întrebare cheie, cum face el așa, pin Biblie, că eu îl aud pe Iisus când vorbește și am o relație personală cu el, deci după părerea mea e viu și îl aud și vorbim și îmi dă înțelepciunea lui și mi-a zis: și dacă nu vreau
să te vindec? A pus întrebare de aia cheie și am zis: facă-se voia ta.”

Deși părea că a înfrânt într-un final boala, vara aceasta Rona primea o nouă lovitură, un nou diagnostic: „Începând de acum nu mai am voie să conduc din cauza metastazelor la creier, nu mai am voie să urc pe scena, nu mai am voie să cobor scările singură.”

Rona a iubit viața și l-a iubit pe Dumnezeu și deși a fost căsătorită de două ori, prima oară cu cel care i-a dăruit o fată, actrița a rămas cu un singur regret, că nu și-a găsit niciodată sufletul pereche: „Îmi pare rău pentru că asta am fost visul vieții mele. Eu voiam nunta aia superbă, eu voiam ăla să se sacrifice pentru mine, vroiam zece copii, nu unu.”