Pădurar amenințat de braconierii de trufe. Violența celor care vor să câștige bani furând nu are limite. Un pădurar din județul Bacău a cerut ajutorul polițiștilor după ce mai mulți bărbați înarmați au venit la el acasă și l-au amenințat cu moartea pentru că îi împiedicase să culeagă trufe.

Mai multe detalii despre acest caz a oferit corespondentul Kanal D, Delia Săndulachi.

Pădurar amenințat de braconierii de trufe. Oamenii au venit la casa silvicultorului cu levierul

„Indivizii au mers în pădure cu câini special antrenați pentru a culege trufe. Doar că acolo au dat în nas în nas cu pădurarul care le-a explicat că nu au voie să facă asta fără autorizație.

Furioși, braconierii au mers la el acasă și au început să îl amenințe.

Totul a fost surprins de camerele de supraveghere iar în imagini se vede cum indivizii coboară din cele două mașini, la un moment dat unul dintre ei scoate de pe bancheta din spate un levier iar altul îi pulverizează spray lacrimogen în față pădurarului.

Doar în momentul în care tatăl pădurarului iese din curte cu o bară de metal în mâini să-și apere fiul agresorii se sperie și pleacă.

Silvicultorul a mers la spital pentru îngrijiri medicale iar polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

În funcție de soi un kilogram de trufe se vinde cu până la trei mii de euro, de aceea există adevărate rețele de braconieri de trufe. Acestea nu pot fi recoltate însă fără autorizație. De cele mai multe ori culegătorii ilegali distrug habitatul tocmai pentru a recolta o cantitate cât mai mare din prețioasele ciuperci și din această cauză, în zonele respective, nu mai apar niciodată trufe”,

a relatat corespondentul, în cadrul jurnalului „NEWSTIME”.