Sacoșa bunicii, reinterpretată de influenceri. Vestita plasă de rafie sau sacoșa bunicii, cum i se mai spune, a ajuns să fie inspirație pentru costume extravagante.

Un străin face furori îmbrăcat într-un astfel de material și stârnește uimire în rândul românilor. Îmbrăcat în rafie din cap până în picioare tânărul face furori cu defilările menite să imite prezentările de modă ale unui vestit brand internațional.

După ce și-a confecționat special extravagantul costum, care include chiar și o cravată din rafie influencerul, urmărit de sute de mii de persoane pe TikTok, s-a filmat în timp ce se plimba pe stradă și prin mall, unde a întors privirile tuturor.

Sacoșa bunicii, reinterpretată de influenceri. Românii sunt foarte sceptici cu privire la hainele din rafie

Imaginile au ajuns și în vizorul ieșenilor care sunt uluiți să vadă una că asta.

Oamenii spun că folosesc rafia de când lumea și pământul, dar pentru saci sau sacoșe, nicidecum nu le-ar fi trecut prin minte să se îmbrace într-un asemenea material.

Citește și: Satele părăsite ale României! În urmă au rămas părinți sau bunici tot mai neputincioși: „De 50 de ani nu mai avem magazin”

„E un material mai aspru așa, nu prea merge pentru...

Dacă ai o furnică, dacă ai un purice faci puțin așa și a fugit”, „Haina trebuie să fie ușoară, moale, subțirică, dar pe căldura asta cum să faci haine de...(n.red. rafie)”. „Ea și zgârie așa, i face semne pe piele. Un chin”, „Chiar mi se pare ceva suspect. Nu, sub nicio formă(n.red. n-ar purta haine din rafie). Hai că o sacoșică la pachete, la astea, mai merge dar ca să ai ca material, să te îmbraci cu ele, e ceva de nedescris”,
au spus românii.

Râzând, glumind, oamenii rămân cu sacoșele lor în care cară haine sau cumpărături de la piață. Habar nu au însă că celebra geantă de rafie inspirat deja marii creatori de modă care au făcut modele ce se vând cu prețuri astronomice, cum este un exemplar care costă șase mii de euro. Ce-i drept, doar asemănarea vizuală este izbitoare, căci geanta de brand e făcută din piele de vițel, nu din rafie.