Un polițist din Calafat, care a vrut să încătușeze un scandalagiu, a ajuns victima individului. Omul legii era cât pe ce să fie linșat în timpul intervenției, de față cu ceilalți agenți, care au stat și s-au uitat la tot circul. Straniu este că incidentul s-a produs în urmă cu două săptămâni, dar a fost ținut secret până acum, când au apărut dovezile.

Un echipaj format din doi agenți a intervenit la un scandal pe o stradă din Calafat.

Pentru că un individ  era violent și își amenința rivalul cu moartea, unul dintre polițiști a folosit un spray lacrimogen.

Citește și: Un copil de 10 ani a furat mașina familiei și a pornit cu ea pe autostradă. Băiatul mergea la mama sa, de care îi era foarte dor

A fost momentul în care rudele scandalagiului au interveni,  iar agentul s-a trezit împresurat.

Polițistul a scăpat ca prin urechile acului pentru că în acel moment a ajuns la fața locului un alt echipaj de intervenție, dar circul nu s-a oprit.

Amenințările au continuat inclusiv la secția de poliție. Sunt imagini dintr-o Românie în care nici măcar polițiștii nu se pot apăra unii pe alții. Cuvintele sunt greu de reprodus, dar altceva e și mai grav.

Scene greu de imaginat la Calafat! Omul legii a fost la un pas să fie linșat după ce a încercat să oprească un scandalagiu

Martori  la aceste scene sunt cel puțin trei polițiști care discută amical cu individul care le amenință colegul și se declară gata să intre la închisoare pentru a-și împlini răzbunarea. Rezultatul: individul a plecat liber de la secția de poliție, nici măcar nu a fost audiat, spun surse din rândul sindicaliștilor.

Agentul amenințat în fel și chip a făcut plângere penală în ziua următoare pentru ultraj. S-a schimbat ceva? Procurorii l-au lăsat tot în libertate pe individ dar au impus măsura controlului judiciar pentru șaizeci de zile.

Citește și: Trăsuri de nuntă ridicate de polițiști

Informațiile și imaginile nu au fost făcute publice până acum deși au trecut două săptămâni.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție județean Dolj a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor”, a declarat Andreea Mateescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Dosarul privind amenințările adresate polițistului este instrumentat acum de procurori.