Târgul de Crăciun din sectorul 6 s-a umplut astăzi de mușterii. Doar că cei mai mulți au plecat așa cum au venit. Prețurile mari i-au făcut să înghită mai mult în sec. Au venit, au văzut și au plecat. Pe acest principiu au mers cei mai mulți dintre clienții care au decis să-și petreacă prima zi liberă din mini vacanță la târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Nici domnul Gigi nu s-a uitat în portofel prea mult.
Citește și: Când se deschid târgurile de Crăciun în România? Marile orașe și-au anunțat deja programul
„Ele sunt vecinele mele bune. Ne-am văzut aici, eu m-am oferit să le fac cinste, ne simțim splendid”, a declarat bărbatul. Întrebat câți bani a scos din buzunar pentru a le scoate pe doamne la masă, el a răspuns: „Nu contează! Sunt pensionar, fost ingineri, am bani frumoși”.
La altă masă, această familie a băgat mâna adânc în buzunar pentru două frigărui, un cârnat și o porție de cartofi. „Cam scump...cam scump, dar o dată mâncăm. Aproape 200 de lei, dar e bun”, a spus un vizitator în târg.
Câți bani trebuie să scoată românii din portofele la Târgul de Crăciun?
Comercianții își așteaptă clienții și își laudă marfă.
„Avem vin fiert, vin cu arome, turtă dulce, arome, ciocolată, este vin premium, 15 lei”, a spus un comerciant.„Pizza 12 lei, covrigul 5 lei, plăcinta 12 lei", a spus un comerciant. După o tură de 15 minute prin târg, oamenii au tras concluzia. La târg nu se poate veni oricum, ci cu buzunarul plin.
Spre exemplu, o porție de pastramă cu mămăligă în medie 50 lei.
În schimb, dacă ne hotărâm la o porție de sarmale cu mămăliga, plătim 35 de lei, iar pentru un pahar de vin fiert trebuie sa scoatem din buzunar minim 12 lei. În final, dacă ne este pofta și de ceva dulce, mai adăugăm 15 lei pentru o porție de gogoși. Târgul din Drumul Taberei rămâne deschis până pe 27 decembrie.