A început numărătoare inversă până la deschiderea târgurilor de Crăciun din marile orașe din România. Programul lor a fost deja anunțat, iar românii au timp din belșug să își aleagă perioada în care vor vizita târgurile de Crăciun anul acesta, mai ales că au la dispoziție aproximativ două luni și jumătate să se bucure de ele. Iată tot ce trebuie să știi despre târgurile de Crăciun din România, în 2023!

Citește și: Ignat sărbătorit în avans în Țara Lăpușului. Oamenii zonei se bucură din plin de tradiții: „Absolut toate bucatele din porc sunt cu ingrediente naturale”

Când se vor deschide târgurile de Crăciun în București?

Primul târg de Crăciun din capitală se va deschide pe 29 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei, și va ține până pe 27 decembrie. Vizitatorii se pot bucura de patinoar, carusel, casa lui Moș Crăciun și de căsuțele pline de produse tradiționale și nu numai.

Același lucru îl putem spune și despre Târgul din Piața Constituției, care își deschide porțile pe data de 30 noiembrie, la doar o zi distanță față de Târgul din Drumul Taberei. Târgul din Piața Constituției se va încheia pe 26 decembrie.

Cel de-al treilea târg din București va fi deschis în Parcul IOR și se numește „Orașul lui Moș Crăciun”. Vizitatorii sunt așteptați la acest târg începând cu data de 1 decembrie.

Când se vor deschide târgurile de Crăciun în celelalte orașe din România? 

La Timișoara poți vizita târgul din 26 noiembrie, iar la târgul de Crăciun din Brașov poți merge din 30 noiembrie. Ambele vor fi deschise până pe 7 ianuarie. În Cluj vor avea loc două târguri de Crăciun: unul în Piața Unirii, din 24 noiembrie, și unul pe Platoul Sălii Sporturilor, din 1 decembrie.

Târgul de Crăciun din Sibiu își va deschide porțile pe 17 noiembrie și se va încheia pe 2 ianuarie.

Tot pe 17 noiembrie se va deschide și Târgul de Crăciun din Craiova din 2023, care se va încheia pe 2 ianuarie. Craiova face pregătiri pentru sărbătorile de iarnă încă din luna mai, când au început să instaleze decorul de Crăciun.

„Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți.

În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România.

În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul din Craiova.

Programul târgurilor de Crăciun din România în 2023 

Târgul de Crăciun din București, Drumul Taberei 29 noiembrie 2023- 27 decembrie 2023

Târgul de Crăciun din București, Piața Constituției 30 noiembrie 2023- 26 decembrie 2023

Târgul de Crăciun de la Sibiu 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Craiova 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun de la Brașov 30 noiembrie 2023, ora 10:00 – 7 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca 24 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, Piața Unirii

Târgul de Crăciun din Oradea 30 noiembrie 2023 – 26 decembrie 2024

Târgul de Crăciun din Timișoara 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024