Adrian Kreiner a murit în circumstanțe cutremurătoare la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Moartea sa a șocat întreaga comunitate locală, iar autoritățile au deschis mai multe anchete în acest caz. Ulterior, doi dintre cei trei bărbați suspectați că l-au ucis pe omul de afaceri au fost capturați. Pe lângă aceștia, în urma anchetei au mai fost reținute și alte persoane, care i-ar fi ajutat pe posibilii ucigași la comiterea crimei.

Cu puțin timp în urmă a avut loc prima condamnare în cazul uciderii omul de afaceri din Sibiu. Ilie Sitariu a fost condamnat de magistrați pentru că s-a demonstrat că i-a lăsat pe cei trei posibili ucigași să stea în casa lui înainte de a comite asasinatul.

În acest moment, judecătorii au decis să îl condamne pe Ilie Sitariu la trei ani de închisoare cu suspendare și 110 zile de muncă în folosul comunității.

Este important de precizat că decizia magistraților nu este definitivă și a fost deja contestată de condamnat.

„(...) condamnă inculpatul S.I.,..., la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispozițiilor art. 92 alin. 1 C.pen., termenul de supraveghere urmând a se calcula conform art.

92 alin. 2 C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.(...) 

În baza art. 94 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute de art. 93 alin. 1 C.pen. se comunică Serviciului de Probațiune Timiș. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.pen. impune inculpatului obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Timiș sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.(..)”

, a transmis Tribunalul Sibiu.

Al treilea bărbat căutat pentru uciderea lui Adrian Kreiner este încă în libertate

Cosmin Zuleam, cea de-a treia persoană pe care anchetatorii o caută de aproape jumătate de an pentru uciderea omului de afaceri din Sibiu, este în continuare în libertate. Deși este dat în urmărire, individul pare că a dispărut de pe fața pământului.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul lui Adrian Kreiner, afaceristul mort din Sibiu! Pe lângă cei trei ucigași, anchetatorii mai au încă doi suspecți

Bărbatul, care este considerat liderul asasinatului din luna noiembrie, a fugit din România după moartea omului de afaceri. Potrivit informațiilor din presă, decesul omului de afaceri a venit ca un șoc pentru Cosmin Zuleam, pentru că suspectul ar fi precizat că atunci când a plecat din casa lui Adrian Kreiner, acesta era încă în viață.