Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu va fi adus în țară luna aceasta. Potrivit anchetatorilor, cei trei presupuși autori sunt cautați și in cazurile altor jafuri care au avut loc in Dolj. Autoritățile sunt și pe urmele celui de-al treilea suspect care până acum este de negăsit.

Citește și: Fiica lui Adrian Kreiner, mărturii din seara groazei! Tânăra a fost amenințată și bătută de către atacatori: „M-au împins cu picioarele, au început să mă lovească”

Cel de-al doilea suspect în cazul crimei lui Adrian Kreiner, Marian Cristian Minae, a fost prins in Irlanda de Nord. El a fost încătușat de oamenii legii in timp ce cobora dintr-un tren in Belfast. A refuzat extrădarea, așa că autoritățile din Marea Britanie poartă negocieri intense cu cele din Românie pentru extrădarea sa. Procurorii au anunțat marți, 5 martie, că au reușit o primă victorie, iar Minae va fi adus în țară.

Al treilea suspect de moartea lui Adrian Kreiner este de negăsit 

Laurențiu Ghiță este o altă verigă importantă pentru anchetă. A fost primul prins. Anchetatorii l-au depistat în Scoția in timp ce cobora de pe un feribot, iar la finalul anului trecut a fost extradat. Cele 16 ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro, care au fost furate din casa lui Kreiner, au fost găsite ascunse în motorul mașinii cu care se deplasa.

Toate sunt acum analizate de specialiști.

„În prezent sunt în curs de efectuare numeroase expertize genetice, pe o multitudine de mijloace materiale de probă, ridicate cu ocazia cercetării la fața locului”, a declarat Bogdan Dancu, prim procuror la Parchetul Tribunalului Sibiu.

În cazul lui Laurențiu Ghiță, procedurile de extrădare au mers mult mai repede pentru ca nu a refuzat să apară în fața autorităților din România.

Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam este însă de negăsit. Autoritățile au indicii că individul a ajuns să se ascundă în Asia și l-au dat în urmărire internațională. Căutată de procurori este și femeia care i-a însoțit pe cei trei autori la Sibiu, și care a închiriat apartamentul unde au stat suspecții înainte și după jaf.