Fumătorii și femeile aflate la menstruație nu trebuie să primească agheasmă, este declarația făcută de Înaltpreasfințitul Teodosie, care a stârnit un val de controverse, inclusiv patriarhia a reacționat la spusele arhiepiscopului. Cu toate detalii despre acest subiect a venit reporterul Raluca Sevastru, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: ÎPS Teodosie, anchetat de DNA pentru cumpărare de influență! Ce spun reprezentații Arhiepiscopiei Tomisului, după ce a fost anunțată urmărirea penală

„În cadrul unui interviu la o emisiune de radio, Înaltpreasfințitul Teodosie a precizat care sunt regulile bisericești care ar trebui respectate de Bobotează. Arhiepiscopul Tomisului susține că nicio persoană care fumează nu ar trebui să primească sau să bea agheasmă pentru că, citez, e mai rău ca un păgân. Aceeași regulă se aplică și în cazul femeilor aflate în perioada de menstruație, dar acestea pot lua apă sfințită acasă.

Prelatul mai spune și că soții nu ar trebui să întrețină relații intime după Bobotează în toată perioada în care se bea apă sfințită. Afirmațiile controversate nu au rămas fără ecou, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a reacționat pe Facebook, unde a criticat spusele prelatului și a scris că sunt exagerate. Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

Declarațiile controversate ale Înaltpreasfințitului Teodosie: „Femeile care sunt într-o perioadă de necurăție nu pot să bea atunci agheasmă” 

Declarațiile arhiepiscopului Tomisului au ajuns virale și a fost criticat, după ce a spus că în perioada de șapte zile cât se bea aghiasmă mare, cuplurile nu trebuie să aibă relații intime, femeile aflate la menstruație nu pot atinge sau bea apa sfințită, iar fumătorii care beau apă sfințită sunt mai rău decât un păgân. 

„Este Agheasma Mare și trebuie băută exact cum ați precizat, de pe 5 până pe 14, în fiecare zi.

Sigur, femeile care sunt într-o perioadă de necurăție nu pot să bea atunci agheasma. (Întrebare: Dacă femeia se află în perioada lunară, poate să participe la slujba de sfințire a apei de Bobotează și să o aducă acasă?) Sigur că poate să participe, nu se apropie, nu gustă, dar într-un recipient, poate s-o aducă acasă. (Întrebare: Un fumător poate să bea Agheasma mare de Bobotează?) nici Mare, nici Mică, nici Anafura pentru că e mai rău ca un pagan”, a
declarat ÎPS Teodosie.