Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, este din nou în atenția procurorilor. De data aceasta este urmărit penal după ce a devenit personaj principal într-o anchetă jurnalistică legată de banii publici care ajung la biserici. Înaltul Prelat a fost chemat la DNA, dar a refuzat să facă declarații.

„Aș putea obține și pentru Constanța  în jur de 800 de mii.

Am vrea să avem aprobarea Înalt Preasfinției Voastre. Singura noastră dorință este... avem și noi comisionul nostru, de douăzeci la sută, adică de o sută șaizeci de mii”, i s-a propus Înaltului Prelat.

Investigația Recorder se referă la banii publici acordați cultelor din România. În înregistrarea făcută cu o cameră ascunsă, arhiepiscopului Tomisului i se propune suma de opt sute de mii de lei pentru lucrări la bisericile din zonă, însă obținerea banilor publici era condiționată de plata unui comision de douăzeci la sută.

„Asta e mană cerească, ce veniți dumneavoastră”, a concluzionat Teodosie.

Procurorii DNA s-au autosesizat și au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Teodosie Petrescu, sub acuzația de cumpărare de cumpărare de influență. Înaltul Prelat a refuzat să comenteze situația. Un consilier din cadrul arhiepiscopiei este cercetat în același dosar pentru complicitate la cumpărarea de influență.