Februarie aduce iarnă în toată regula în țara noastră. Chiar dacă temperaturile anotimpului rece nu sunt extrem de scăzute, ba chiar din contră, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, februarie ar putea să le amintească românilor de iernile de altădată.

Iată cum va fi vremea în cea de-a doua lună din 2024 și ce temperaturi vor fi înregistrate pe teritoriul țării noastre.

Prognoză meteo februarie 2024: La ce temperaturi trebuie să ne așteptăm în ultima lună de iarnă?

Finalul lunii ianuarie aduce temperaturi mai ridicate în România, fiind semnificativ mai crescute în comparație cu cele normale pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește precipitațiile, acestea își vor face simțită prezența în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, însă pot să apară și în sud-estul României.

Situația se păstrează asemănătoare și la începutul lunii februarie, atunci când temperatura medie a aerului scade puțin și ajunge în mare parte la nivelul valorilor normale pentru ultima lună de iarnă. Vremea o să fie mai călduroasă în regiunile sud-vestice, informează meteorologii. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta va fi normală pentru luna februarie.

Citește și: Gerul Bobotezei se amână. Când apare cu adevărat frigul în România?

Temperaturile rămân normale și în perioada 5-12 februarie, pe întreg teritoriul țării noastre. Cantitățile de precipitații vor și ele normale pentru această perioadă a anului. 

Începutul anului aduce ger la munte. Ce temperaturi îi așteaptă pe turiști? 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până la data de 21 ianuarie pentru vremea de la munte. Potrivit specialiștilor, după data de 14 ianuarie temperaturile vor crește ușor în comparație cu cele de zilele trecute.

Dacă până la data de 14 ianuarie maximele s-au situat între -8 grade și -2 grade celsius, după data de 14 ianuarie turiștii care ajung în regiunile montane ale României vor avea parte de temperaturi ușor crescute. Mai exact, în a doua jumătate a lunii ianuarie, valorile de pe parcursul zilei se vor situa la aproximativ -2 grade celsius, în timp ce pe parcursul nopții acestea vor ajunge la -8 grade celsius. 

Citește și: VIDEO Iarna a pus stăpânire pe jumătate de țară! În ce zone au fost închise drumurile și unitățile de învățământ?

Din data de 16 ianuarie, la munte își fac din nou apariția precipitațiile, la fel ca în perioada 8-10 ianuarie 2024, atunci când și-au făcut cu adevărat simțită prezența la altitudini mai mari.