În tot acest timp, 100.000 de bucureșteni au înghețat de frig în case, după ce o avarie la o conductă i-a lăsat fără apă caldă și căldură. Termoenergetica promite că va rezolva în totalitate problema până miercuri seară. Aceasta este avaria care a lăsat peste 100.000 de bucureșteni în frig. În imagini se vede cum apa fierbinte izbucnește cu putere din magistrala crăpată.

Citește și: Bucureștenii tremură de frig și afară și în case: „Dacă pui mâna pe calorifer, mai caldă este mâna”

„A fost provocată de vechimea conductei. Este vorba de o conductă pusă în funcțiune în 1981. Vă dați seama că are aproape 43 de ani”, a declarat Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica.

Conducta a crăpat în mai multe puncte, lăsând fără agent termic locuitorii din Sectoarele 1, 2, 5 și 6, drept dovadă din gurile de canal ieșeau nori uriași de abur. Până și șoferii au avut bătăi de cap din cauza avariei și au fost nevoiți să încetinească pentru a nu provoca un accident.

După ce gerul a lovit Capitala, bucureștenii s-au trezit și fără căldură

Oamenii s-au trezit fără apă caldă și căldură când gerul a lovit Capitala. Maxima nu a depășit -3 grade marți, dar din cauza vântului, temperatura resimțită a fost de -12 grade. Bucureștenii nu s-au putut adăposti de frig nici măcar în case.

„Eu sunt obișnuit după timpul lui Ceaușescu.

Când zicea să mai punem ceva în plus pe noi și de atunci așa suntem obișnuiți. Suntem căliți”, „O zi, două e și trei, patru nu”, „Acum nu mai era apă caldă, dar să sperăm că vine repede”, au declarat mai mulți români.

Chinul pe care îl trăiesc acum bucureștenii este provocat atât de ger, cât și de starea deplorabilă în care se află rețeaua de termoficare.

De fiecare dată când un debit mai mare de agent termic intră prin țevi, acestea cedează. Jumătate din rețea are o vechime mai mare de 25 de ani.

„Luni seară, 25 de blocuri din Capitală nu avea apă caldă. Astăzi, frigul a provocat o avarie la o conductă primară, iar acum peste 1.100 de blocuri nu au căldură și apă caldă”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Avaria ar urma să fie reparată până miercuri seară.