Viața Roxanei Carabineanu s-a schimbat în anul 202, după ce s-a dus la un control ginecologic de rutină. Femeia, care este și mama unei fetițe de 7 ani, a aflat că chist ovarian de 7 cm. În urma unei operații, chistul a fost îndepărtat, însă problemele ei de sănătate au continuat să apară. În vârstă de 39 de ani, Roxana a fost diagnosticată cu o tumoare malignă a ovarului, de tip Yolk sac.

La mai puțin de jumătate de an de la operație, ea a fost supusă din nou unei intervenții, din cauza recidivei tumorii.

Citește și: Mădălina și-a amânat nunta de trei ori din cauza bolii! Viitorul ei soț muncește în străinătate pentru a îi salva viața: „Aveam planuri împreună, însă totul s-a destrămat”

Ea a urmat mai multe ședințe de chimioterapie în București, cât și în Turcia, însă acestea au fost întrerupte în momentul în care Roxana a primit un alt diagnostic: ocluzie intestinală.

Ea a fost supusă unei a noi operații. În total, femeia de 39 de ani a suferit 6 intervenții chirurgicale, dar boala cu care a fost diagnosticată continuă să recidiveze la intervale regulate. Povestea Roxanei Carabineanu a început să circule pe rețelele de socializare, iar cazul ei i-a emoționat pe toți care au aflat de problemele cu care se confruntă.

„Numele meu este Carabineanu Roxana, am 39 ani, locuiesc în Otopeni, sunt căsătorită și am o fetiță de 7 ani.

Sunt diagnosticată, din decembrie 2020, cu tumoare malignă a ovarului cu celule germinale de tip Yolk sac. Povestea mea a început în octombrie 2020, când la un control ginecologic de rutină a fost depistat un chist ovarian de 7 cm.

Eu anual îmi făceam controale ginecologice, dar niciodată nu au fost semnalate probleme. În decembrie 2020 am făcut operația nr. 1 la spitalul Fundeni, unde am scos tumoră cu tot cu ovar și am primit diagnosticul de teratom ovarian matur tridermic.

În mai 2021 a recidivat și am făcut operația nr. 2 la Spitalul de Urgență Elias. Aici am primit diagnosticul de tumoare malignă ovariană cu celule germinale de tip Sac Yolk (...)”, a transmis Roxana, pe rețelele de socializare.

Speranța Roxanei stă într-un tratament foarte costisitor din China

În data de 28 ianuarie 2024, Roxana a călătorit în China, pentru a începe o terapie inovatoare CAR-T pentru tumori solide, cu scopul de a stopa recidiva și de a distruge complet celulele canceroase.

Costul estimativ al tratamentului este de 150.000 euro, bani pe care familia Roxanei nu îi mai poate strânge. În mediul online a fost pornit un apel umanitar pentru a o ajuta pe Roxana Carabineanu. Oricine vrea să o ajute poate afla mai multe informații pe grupul Roxana’s Hope: Sprijin pentru Lupta împotriva Cancerului.

Roxana Carabineanu le-a transmis tuturor celor care o susțin în această perioadă dificilă că este recunoscătoare pentru tot ceea ce oamenii fac pentru ea și speră că va duce tratamentul până la

capăt, fiind singura ei speranță. Ea numără orele până la următorul tratament, moment pe care îl așteaptă cu multă emoție, dar și nerăbdare. 

„Mai sunt 278 de ore până la următorul tratament în China și fiecare secundă care trece aduce cu ea un amestec de nerăbdare, frică, dar și optimism.

Data de 27 Februarie, ora 10 dimineața, ora Chinei, este punctul de reper în calendarul meu, un moment pe care îl aștept cu mare nerăbdare. Condiția pentru ca tratamentul să înceapă la timp este ca nivelul leucocitelor să se refacă până la data programată, însă este de așteptat ca acestea să revină la normal (un efect secundar frecvent întâlnit după chimioterapie). Am speranța că totul va fi bine și că Dumnezeu mă va ajuta să urmez cursul tratamentului.

Vă mulțumesc din inimă pentru fiecare gând bun, pentru fiecare încurajare și pentru fiecare rugăciune. Mulțumesc pentru fiecare bănuț cu care ați contribuit! Sper din tot sufletul ca sănătatea să vă însoțească în viață!”, a scris Roxana Carabineanu pe grupul de Facebook.