Emisiunea „Play IT” revine sâmbăta aceasta cu o nou ediție plină de informații despre noile tehnologii și trenduri ale anului 2024. Printre subiectele dezbătute în emisiunea prezentată de Bianca Iordache se numără: modul în care ne putem antrena creierul prin tehnologie, care sunt cele mai așteptate jocuri video ale anului 2024, cât și modul în care rețelele sociale ne influențează viața. Costin Dămășaru a venit în platoul emisiunii „Play IT” pentru a demonstra cum arată harta creierului.

Costin Dămășaru: Acest amplificator este conectat la acest calculator foarte puternic. Are un soft special, acre permite generarea „brain-ului”, adică hărții creierului. Antrenăm creierul, astfel încât Andrada să scrie un limbaj de instrucțiuni pentru creierul ei. Dumnezeu ne-a dat creierul ăsta absolut uluitor, însă manualul de instrucțiuni s-a pierdut. Ce facem noi este să îi învățăm pe clienți să scrie un manual de instrucțiuni pentru creierul lor jucând un joc pe calculator.

Bianca Iordache: Asta pentru că sunt traume care se trag inclusiv din burta mamei?

Costin Dămășaru: Exact. Sunt trei etape în dezvoltarea creierului uman. Prima etapă este epigenetică, este știința care studiază impactul contextului asupra activării unor gene. Epigenetica a dovedit științific faptul că șapte generații transmit o traumă. A doua etapă, când tu erai în burta mamei.

Emoțiile pe care mama ta le-a ținut, mai puțin plăcute, s-au amplificat și transmis către tine.

Cele mai așteptate jocuri ale anului 2024

Bogdan Timiuș a vorbit în platoul emisiunii „Play IT” despre cele mai așteptate jocuri video ale anului 2024, iar printre ele se numără „Black Myth: Wukong” și „Prince of Persia”.

Citește și: Andreea Bănică, sinceră cu privire la filtrele din mediul online, în noua ediție a emisiunii „Play IT”, difuzată sâmbătă, de la 13:30, pe Kanal D2: „Sunt mulți care îmi scriu că m-am desfigurat”

Bogdan Timuș: Vorbim despre „Black Myth: Wukong”, care a luat așa prin surprindere întreaga industrie a jocurilor. Arăta foarte bine cu multe titluri care au apărut în perioada respectivă. S-a dovedit că este un joc și va apărea în august. Până atunci, avem jocuri și în ianuarie. Avem „Prince of Persia” nou, care e ceva mai diferit față de ce mulți fani știau în trecut. Este și mai diferit de întreaga franciză, cu un nou caracter, design și aranjamente când vine vorba de poveste.

Randi s-a alăturat campaniei #JOSFILTRELE

Randi s-a alăturat campaniei #JOSFILTRELE, iar în emisiunea prezentată de Bianca Iordache a vorbit despre modul cum social media influențează în mod greșit oamenii, în special tinerii. Toată lumea aspiră să fie perfect, să primească validare și să caute fericire temporară. În realitate, nu acestea sunt valorile cele mai importante.

Randi: Lumea nu se mai cunoaște, nu se mai acceptă pe sine. Toți vor să fie frumoși, nu știu de unde a venit obsesia asta. Toate reperele pe care și le iau sunt plastic. Nu are niciun sens. Cine spune că trebuie să fii frumos ca să ce? Nu, e în capul nostru. Trebuie să fii frumos să fii validat, acceptat, să primești comentarii și like-uri. „Must have-urile” secolului. Dacă le ai, înseamnă că ești cineva în viață. Atunci când ești în lume ești adevăratul tu și oricum asta o să se vadă. Pentru ce ne mințim, eu asta nu înțeleg.

Randi: E frustrat la 12-13 ani să vezi că toată lumea e bine, că toți sunt bogați, că sunt prin vacanțe și tu stai printr-o garsonieră cu părinții și nu poți nici măcar să visezi cum e să ai vreodată viața aia. Trebuie să înțeleagă că nu asta înseamnă fericirea. Dacă au banii ăia, să se uite mai atent la ei că nu sunt fericiți, că n-au cum să fie fericiți în lumea aia.

Nu ratați sâmbătă, la Kanal D2, de la 13:30, emisiunea „Play IT”, cea mai fresh emisiune de IT&C de pe micul ecran, cu Bianca Iordache, dar și pe canalul de Youtube WOWnews.