De o inconștiență ieșită din comun au dat dovadă sute de oameni care au urcat pe platoul Bucegi, în plin cod portocaliu de viscol. Motivul pentru care și-au pus viața în pericol este unul bizar. Au vrut să sărbătorească Ziua Sfinxului și să vadă așa zisa piramidă luminoasă care îi încarcă energetic. Câțiva turiști au fost la un pas să își piardă viața pe munte pentru că s-au rătăcit.
Citește și: Risc de inundații după ger și ninsori! Noiembrie a devenit cea mai ploioasă lună din ultimii 60 de ani
Pe un viscol care sufla ca turbat, trei turiști din București ar fi putut să își piardă viața pentru că s-au aventurat pe munte. Au fost la Sfinxul din Bucegi unde și-au dorit să vadă piramida luminoasă, dar când au plecat spre casă, tinerii s-au rătăcit.
„Au intrat în hipotermie, atac de panică, probabil. Te vezi acolo, în viscolul ăla, la ora destul de târzie, nu știi dacă mai ajungi acasă sau nu. Au fost duși la baza de salvare montană de la Baba Mare, ținuți până dimineață și dimineață doi au coborât cu telecabina și unul s-a dus să-și recupereze mașina din Piatra Arsă", a declarat Laurențiu Paraschiv, șef salvamont Bușteni.
Sute de oameni au vrut să sărbătorească Ziua Sfinxului
La peste 2200 de metri altitudine, pe platoul Bucegi, era cod portocaliu de viscol. Ningea abundent, muntele era acoperit de ceață, iar vizibilitatea era extrem de scăzută. Chiar și așa, sute de oameni au vrut să sărbătorească Ziua Sfinxului, fără să se gândească la pericolele la care se expun.
Pe rețelele de socializare au apărut numeroase videoclipuri și fotografii de la eveniment. Se spune că în fiecare an, pe data de 28 noiembrie, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă de lumină, chiar înainte ca soarele să apună.
Acest fenomen i-ar încărca energetic pe oamenii care spun că experiența trăită este unică. „Chiar dacă ninge ușor, cu ceață, cu vânt, am reușit să ajungem la măritul Sfinx, păstrător al tainelor, păzitor al muntelui, să celebrăm această zi a muntelui sacru.
Cum telecabina din Bușteni își încheie programul la ora 16.00, sutele de turiști au rămas pe munte după lăsarea întunericului și au fost nevoiți să găsească singuri drumul spre case. Aproape 30 de salvatori montani din Prahova și Dâmbovița au fost la datorie pentru acest eveniment. Fenomenul petrecut în fiecare an, la ora 16.45,
atrage sute de oameni pasionați de fenomene paranormale.