Vedeta a apelat la un executor judecătoresc, fără a fi necesar un nou proces. Oana Roman a obținut pensia alimentară pentru fiica sa, Isabela, după ce fostul ei soț a refuzat în mod repetat să plătească. În urma acestui refuz, vedeta a apelat la autorități și a împărtășit cu urmăritorii săi detalii despre procedura legală, în cazul în care alții se află într-o situație similară.

Cum a obținut Oana Roman pensia alimentară

Oana Roman și Marius Elisei au avut o căsnicie lungă, dar s-au separat definitiv acum câteva luni. De asemenea, au avut întâlniri în instanță în legătură cu pensia alimentară pentru fiica lor, însă fostul soț al vedetei a refuzat până acum să efectueze plățile.

Potrivit legislației, după trei luni consecutive de neplată a pensiei alimentare, se poate solicita poprirea sau sechestrul pe bunuri până la recuperarea sumelor datorate.

Nu este necesară deschiderea unui proces; se poate merge direct la un executor judecătoresc, având fie acordul parental, fie o hotărâre judecătorească. Astfel, Oana Roman a reușit să obțină banii pentru fiica sa pentru o perioadă mai îndelungată.

Citește și: Oana Roman nu ar mai accepta asta de la un bărbat! A dezvăluit de ce nu mai vrea un iubit: „Era o problemă și dacă salutam pe cineva”

„Pentru a recupera pensia alimentară neplătită de un părinte dacă aveți acord parental sau decizia... După trei luni consecutive de neplata acestei pensii alimentare, se merge cu acordul parental sau hotărârea în instanță alimentară la executor și se vor pune popriri. Eu asta am făcut. Nu puteți să luați însă retroactiv mai mult de trei ani, pentru că după trei ani, dacă părintele respectiv are bani în conturi sau bunuri care pe care poate fi pus sechestru puteți încasa banii retractivi și pe baza acordului parental a obținut în instanță, direct, fără nicio înfățișare.

Încuviințarea pentru executare silită pentru care nu a plătit a fost obligat să plătească pensia alimentară pentru trei ani din urmă. A plătit următoarea lună de bună voie pensia”, a spus Oana Roman pe Instagram.