Chiar începutul anului va fi generos cu angajații, oferindu-le câteva zile libere suplimentare. Astfel, datele de 6 și 7 ianuarie vor fi declarate libere, marcând un start plăcut al noului an. De asemenea, următoarea zi liberă oficială va fi pe 24 ianuarie, cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române, un moment important din istoria țării, care va permite românilor să profite de o pauză binemeritată.

Citește și: Rugăciune către Sfântul Nicolae 2024! Îți va aduce noroc și sănătate

În 2025, românii vor beneficia de un total de 17 zile libere oficiale, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii, oferind oportunități generoase pentru mini-vacanțe și timp de relaxare.

Chiar începutul anului aduce vești bune pentru angajați, deoarece atât 6 ianuarie, cât și 7 ianuarie vor fi zile nelucrătoare.

Acest calendar favorabil promite un start plăcut pentru anul viitor, cu mai multe ocazii de a petrece timp alături de familie sau prieteni.

Zile libere ianuarie 2025 

În ianuarie 2025, angajații din România vor beneficia de cinci zile libere oferite de stat, marcând un început de an generos în privința timpului liber. Primele două zile nelucrătoare vor fi 1 și 2 ianuarie, pentru a celebra Anul Nou.

În premieră, zilele de 6 ianuarie, când se sărbătorește Boboteaza, și 7 ianuarie, dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, vor fi, de asemenea, declarate libere, oferind angajaților o minivacanță de cinci zile consecutive. După această perioadă de relaxare, următoarea zi liberă va fi

1 ianuarie- Anul Nou (miercuri)

2 ianuarie- Anul Nou (joi)

3 ianuarie- Anul Nou (vineri), zi liberă doar în 2025

6 ianuarie- Boboteaza (luni)

7 ianuarie- Sfântul Ioan Botezătorul (marți)

24 ianuarie- Unirea Principatelor Unite (vineri)

Calendarul sărbătorilor legale în anul 2025

În 2025, un eveniment deosebit va marca sărbătorile religioase, întrucât Paștele catolic și cel ortodox vor fi celebrate în aceeași zi, pe 20 aprilie. Cu această ocazie, angajații din România vor beneficia de o minivacanță extinsă, având zile libere începând cu 18 aprilie, de Vinerea Mare, și până pe 21 aprilie.

În 2025, calendarul zilelor libere pentru români oferă atât momente de relaxare, cât și oportunități de a petrece timp alături de familie. Ziua Copilului, pe 1 iunie, va coincide cu o duminică, astfel încât nu va adăuga o zi liberă suplimentară. Totuși, angajații vor beneficia de o zi liberă pe 9 iunie, când este sărbătorită a doua zi de Rusalii.

Citește și: Sărbătoare mare pe 8 septembrie 2024. Obiceiuri și tradiții de Nașterea Maicii Domnului

În luna august, românii vor avea parte de o altă minivacanță, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august, care va cădea într-o zi de vineri, creând astfel un weekend prelungit.

Spre sfârșitul anului, deși ziua de 30 noiembrie, când se prăznuiește Sfântul Andrei, va fi într-o duminică, angajații se vor bucura de zilele libere de Crăciun, pe 25 și 26 decembrie, oferindu-le un răgaz binevenit pentru sărbătorile de iarnă.

18 aprilie- Vinerea Mare

20 aprilie- Prima zi de Paște (duminică)

21 aprilie- A doua zi de Paște (luni)

1 mai – Ziua Muncii (joi)

2 mai – Ziua Tineretului (vineri)

9 iunie- A doua zi de Rusalii (luni)

15 august- Sfânta Marie (vineri)

1 decembrie- Ziua Marii Uniri (luni)

25 decembrie- Prima zi de Crăciun (joi)

26 decembrie a doua zi de Crăciun (vineri)