Românii au păstrat și anul acesta tradiția cozilor la taxe și impozite. Hotărâți să scape de grija datoriilor către administrația locală, dar și să profite de reducerea de 10%, în mai multe orașe, oamenii au așteptat și câte patru ore, în ger, până s-au deschis ghișeele. Peste o sută de contribuabili, majoritatea pensionari, așteptau cu noaptea-n cap în fața Direcției de Taxe și Impozite locale din Galați. Coada a început să se formeze la cinci dimineața, când afară erau temperaturi de îngheț.  

Citește și: Bătrân din Capitală, jefuit de 100.000 de euro de propriul nepot! Bărbatul a izbucnit în lacrimi: „N-am crezut niciodată că sângele tău vine să te jefuiască”

Ca să reziste gerului și orelor de stat în picioare, oamenii au avut grijă să se îmbrace cu ce aveau mai gros. De cum s-au deschis ghișeele, la ora 8 și jumătate, pensionarii s-au îmbulzit dornici să scape de grija datoriilor către administrația locală.

Autoritățile încurajează plățile online, însă bătrânii sunt sceptici 

Oamenii, în special bătrânii, continuă să vină în număr mare la ghișeu, deși autoritățile încurajează plata dărilor online. Sunt cel puțin două platforme pentru plata electronică a acestor contribuții, însă pensionarii nici nu vor să audă de ele.

„Păi uite că nu ne pricepem. Dacă ne pricepeam făceam online, dar parcă mai siguri suntem aici”,

a declarat un pensionar.

Citește și: Se caută zeci de miliarde pentru majorarea pensiilor! Marcel Ciolacu recunoaște că pensia medie din România e inumană

La Direcția Economică din Brașov, în jur de 100 de oameni s-au așezat la coadă, înainte de deschiderea birourilor. Primii contribuabili au așteptat de la ora patru dimineața, deși afară erau -2 grade Celsius.
Până în martie, taxele și impozitele locale se plătesc cu o reducere de 10% din valoare.