Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sunt prăznuiți în fiecare an în ziua de 8 noiembrie. În 2023, sărbătoarea închinată celor două ființe cerești cade într-o zi de miercuri. Această dată este foarte importantă pentru creștinii ortodocși de pretutindeni.

Cu această ocazie, toți credincioșii merg la biserică și se roagă, pentru ca cei doi arhangheli să le ofere alinare de suferințe și să îi binecuvânteze pe parcursul următoarelor luni.

Rugăciune închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril

Există multe rugăciuni închinate celor doi arhangheli, pe care creștinii ortodocși le rostesc atunci când se închină, atât acasă, cât și la lăcașul de cult pe care îl frecventează.

Una dintre cele mai puternice rugăciuni închinate celor două ființe cerești este următoarea, pe care este bine ca, credincioșii să o rostească constant, însă în special pe data de 8 noiembrie, de praznicul celor doi arhangheli.

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele persoanei care se roagă), să-l scoată din mana vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele persoanei care se roagă). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngerești.  Ești voievod al puterilor cerești, al heruvimilor, al serafimilor și al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni.

Izbăvește-mă, mare Arhanghel, de toate înșelăciunile viclene ale diavolului și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Ma rog ție si chem numele tău cel sfânt. Grăbește-te spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea! 

Citește și: Când sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril în 2023 în calendarul ortodox? Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în această zi sfântă

Sfinților Arhangheli, rugați-vă pentru noi! Pe toți cei ce-mi stau împotriva biruiește-i cu puterea cinstitei și de viata făcatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, cu ale sfinților îngeri și cu ale Sfinților Apostoli.  Apară-mă de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăvește-mă de cel viclean, acum și pururea și in vecii vecilor. Amin.

Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Încarnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde și chemările calde ale Domnului! Te conjuram sa fii mereu înaintea noastră, ca să înțelegem mai

bine Cuvântul lui Dumnezeu, ca sa Îl servim mai bine și să ne supunem mai bine Voinței Lui și ca să îndeplinim mai bine ceea ce El așteaptă de la noi.  Ajută-ne să rămânem trezi pentru ca atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiți! Amin!”